19-10-2012

Efterårsferie

Uge 42 ligger fast i Danmark, det er efterårsferie og har været overhovedet så længe, vi kan huske. Dejlig tid, man er kommet godt i gang med årets (altså skoleårets) arbejde, men trænger til en pause her. Og førhen havde vi i al fald en fødselsfdag i efterårsferien også, og så alle mulige gøremål med at samle frugt på Fejø og fiske efter torskene, nu da vandet var koldt nok. Vi har aldrig taget på ferie i efterårsferien, undtagen en gang hvor vi tog i sommerhus lidt syd for Hanstholm. Det var hundekoldt, regnvejr og blæsevejr, og huset var fugtigt og koldt, men alligevel er det en af de ferier, som står frem for de andre, vi havde en rigtig god ferie der.

Men bortset fra det, så er det jo ofte fint vejr i efterårsferien, ligesom det er i de dage her. I eftermiddag har vi siddet ude i solen og drukket kaffe! Og det er også blevet til en tur i Tivoli, hvor de pynter fantastisk til halloweenfest, i år faktisk i to uger, idet der også er åbent i den kommende uge. Tivoli er bare så flot, når de pynter med græskar (jeg hørte en dame sige, at der skulle være 20.000 græskar derinde!), blade, træer og sjove påhit, som relaterer til efterår og halloween. Men der var vildt mange mennesker og faktisk svært fremkommeligt, men det hører jo også til stemningen, at der er så mange mennesker.

Og så starter julen jo næsten allerede her i uge 42, butikkerne er fyldt med slik og forskelligt julepynt. Og arbejdet med juletræerne er også i fuld gang allerede, selvfølgelig!