03-12-2011

Julekort

Her er årets julekort, de består af et hjemmelavet kort med bånd omkring, som så holder fast i et håndskrevet eller pc-skrevet julebrev.

Selve kortet er lavet med et foto af vores vildt flotte stykke med kristtorntræer i juletræsplantagen. Fotoet har jeg så manipuleret i Picasa, indsat et mindre billede midt i det store og skrevet Glædelig Jul i nederste højre hjørne.

Fotoet er klæbet på et ark rødt, blankt karton, og i nederste venste hjørne har jeg klæbet et meget tornet blad fra kristtorntræerne. Og endelig har jeg bundet bånd omkring kortet.

Med de portoregler vi har nu, gør det jo ikke noget, at brevet er lidt højt, det er kun vægten det kommer an på.

Og uden på kuverten sætter jeg selvfølgelig et af dette års Julemærker med Brammings nisser.

 

Hvor mange julebreve skal der skrives? Lige her har jeg ikke tal på det, men jeg skriver en del. Der er nogle til familien, som vi ikke ser så ofte, men som vi også skal invitere til sammenkomst i julen. Der er breve til gamle skoleveninder fra bandommen, folkeskolen, gymnasiet og seminariet. Der er hele fætter-kusine-slænget, hvor vi holder hinanden a jour med hvad der sker igennem julebrevene.

 

Men der skal tid til at skrive disse julebreve. Vi er endnu ikke begyndt på at skrive "årsrapporter", det er jo forskelligt, hvad de enkelte modtagende familier er interesserede i at høre, ikke alle der gider høre alle detaljer om børnebørnene fx. Til gengæld for vores tid med at skrive disse julebreve modtager vi så et sæt med gode, lange breve i, som jeg som regel lige skimmer, når de kommer, men ellers gemmer til en stille hyggestund en af juledagene, hvor jeg så bliver opdateret på alle de gamle venner og familiemedlemmer.