Indendørslege

11-04-2012

Ikke alle mulige andre farver, men en farveæske med Filiaoliekridt med de mest fantastiske navne på farverne, olivengrøn fx. Vi eller jeg vidste ikke, hvad oliven var, men navnet og den tågegrønne farve var vildt dejlig. Eller de blå farver eller en fin rosa. Jeg elskede at tegne og farve, og det bedste jeg vidste var at få en spritny æske farver, gerne sådan en dobbelt æske, hvor der vel har været 24 farver. Sikke en rigdom. Jeg kan ikke huske, at jeg brugte vandfarver, min Mor har nok ment, at det "grissede" for meget, men de andre farver var en fast del af min hverdag. Og papir skulle jeg nok skaffe, alt kunne bruges, selv papbunden af en æske eller en papirpose, men jeg fik også tegneblokke, som der selvfølgelig skulle spares på.

Lad vores børn få alle de farver og alt det papir, de har brug for - og gid de må få samme oplevelse af farver, som jeg fik. Malthe havde i hvert fald en stor oplevelse, da vi var i Louisianas børnehus, og han prøvede at farve med akvarelstifter og efterfølgende male med en våd pensel. Der ligger farver og venter på ham, når han skal have en stille syssel "på en regnvejrsdag".

03-04-2012

Det var i mange år en af mine absolut foretrukne lege, denne med at tegne og klippe påklædningsdukker. Det var selvfølgelig dejligt at få et nyt ark med en eller anden sød og spændende påklædningsdukke. Men lige så meget betød det for mig selv at tegne, farve og klippe dukkerne. Dengang i 50'erne og begyndelsen af 60'erne var der virkelig store og flotte kjoler til festlige lejligheder, måske ikke til almindelige damer, som min Mor, men dem man så billeder af i bladene fx Og det var spændende selv at kreere forskellige kjoler og designs (selv om ordet endnu ikke fandtes i vores almindelige ordforråd).. Der var påklædningsdukker, som forestillede berømte skuespillerinder, der var fx en der Romy Schneider, som kom med Flittige Hænder som papdukke, og så kom der et nyt sæt tøj i bladet hver uge. Og altså, så kunne jeg selv tegne tøj også. Der var også en serie af dukker, som knyttede an til Mariekiksene, Store Marie, Lille Marie og Sorte Marie. Dem kan man i øvrigt købe som nyoptryk i museumsbutikkerne.

I dag leger børns vel stadig med påklædningsdukker, Men måske på nettet, hvor der findes lege med "dukker", man kan klikke tøj på og skifte til noget andet. Det ser spændende og må være sjovt at lege med. .