28-05-2012

Pinse

Den sidste forlængede helligdagsweekend i foråret, nogle år tidligere end andre, men altså i år på et tidspunkt, hvor vi kunne få nogle rigtige sommerdage til a fejre pinse i.

Der er for os masser af tradition forbundet med pinse. Hvert år snakker vi om at se pinsesolen danse, men det er ikke altid, vi kan holde os vågne til det... Med lidt snyd lykkedes det mig i år!

Hele vores bandom og ungdom var pinse uløseligt forbundet med Fejø, idet der hvert var sejlerstævne med kapsejlads ved Dybvig havn, hvor min Mor var vokset op, og hvor min Mormor og Morfar boede hele deres voksenliv. Så sejlturen til Fejø i pinsen blev kombineret med familiekomsammen.

Nu er der stadig sejlerstævne ved Dybvig havn, men der foregår også mange andre ting på øen i pinsen, bl. a. karnevallet, som mange øboer bruger lang tid i forvejen til at forberede. Og så er der rigtig mange mennesker, som lægger pinseudflugten til øen, nogle år falder æbletræsblomstringen sammen med pinsen, og så ER der meget at se på.

Her kan vi også mærke, at der er mange mennesker i sommerhusene og på campingpladsen i pinsen, der er rigtig meget trafik forbi os på diget.