Forår

28-05-2012

Den sidste forlængede helligdagsweekend i foråret, nogle år tidligere end andre, men altså i år på et tidspunkt, hvor vi kunne få nogle rigtige sommerdage til a fejre pinse i.

Der er for os masser af tradition forbundet med pinse. Hvert år snakker vi om at se pinsesolen danse, men det er ikke altid, vi kan holde os vågne til det... Med lidt snyd lykkedes det mig i år!

Hele vores bandom og ungdom var pinse uløseligt forbundet med Fejø, idet der hvert var sejlerstævne med kapsejlads ved Dybvig havn, hvor min Mor var vokset op, og hvor min Mormor og Morfar boede hele deres voksenliv. Så sejlturen til Fejø i pinsen blev kombineret med familiekomsammen.

Nu er der stadig sejlerstævne ved Dybvig havn, men der foregår også mange andre ting på øen i pinsen, bl. a. karnevallet, som mange øboer bruger lang tid i forvejen til at forberede. Og så er der rigtig mange mennesker, som lægger pinseudflugten til øen, nogle år falder æbletræsblomstringen sammen med pinsen, og så ER der meget at se på.

Her kan vi også mærke, at der er mange mennesker i sommerhusene og på campingpladsen i pinsen, der er rigtig meget trafik forbi os på diget.

 

21-05-2012

Mandag den 21. maj er der den årlige Ladywalk. det er jo ikke hverken en højtid eller nogen fælles national begivenhed, men i Nakksov er det efterhånden en stor dag, og vi er en lille flok der har deltaget i mange år efterhånden. Det er altid den sidste mandag i maj, og som sådan som regel en god aften. i år er det rykket en uge frem pga. pinsen, men det tegner alligevel til at blive en flot aften. Igen i år er der rekordstor deltagelse i Nakksov, næsten 3000 kvinder er tilmeldt. I år går overskuddet til Osteoporose Foreningen og Sclerose Foreningen.

Jeg synes, det er et flot statement at støtte op omi.

21-05-2012

Endnu en af disse dejlige forlængede weekender her i foråret, selvfølgelig oprindelig en vigtig kirkelig begivenhed, men i vores kulturkristne samfund en god stund at holde fri, når alt er nyt og frisk, og man kan nyde udelivet. Så selvom kristi himmelfart ikke har nogen specielle madtraditioner knyttet til sig, så er det tid for alt det nye grønne fra havet, og hvis vi er heldige, de første rejer.

06-05-2012

Det er en dejlig forårsaften, vi har væet til konfirmation på Fyn og er på vej hjem, og mens vi kører ned over Fyn, oplever vi de tændte lys i alle vinduerne. Nej, ikke alle, men rigtig mange steder.

Det var en meget megt flot køretur. Og den fandt altså sted for en del år siden nu, da yngstekusinen blev konfirmeret.

Men lys bliver der stadig tændt i vinduerne om aftenen den 4. maj, som man startede med på befrielsesaftenen i -45. Politikens leder kommenterede traditionen med følgende udtalelse:

"4. maj er en god anledning til at hylde friheden og demokratiet og til med lys i vinduet at huske hinanden på, at vi ikke kan tage nogen af delene for givet."

06-05-2012

Den første af de forlængede forårsweekender, som vi altid har glædet os vildt til (selvom jeg masser af gange har måtte bruge dem til eksamensarbejde). Selvom vi kun er kulturkristne og ikke aktive kirkegængere, så betyder disse weekender meget for folk, så hvad sker der lige nu, hvor man snakker om at afskaffe st. bededag? Det håber jeg virkelig ikke, det bliver til noget! Og denne st. bededagsweekend er jo ekstra lækker med traditionen for hjemmebagte hveder (krydderboller hvor hjørnerne er skåret af, som min Far sagde).