09-04-2012

Hvorfor fejrer vi påske?

Hvad er det nu med alle de forskellige dage i påskeugen? Hvorfor spiser vi æg og lam, og hvorfor får vi påskeæg osv osv? Og hvorfor får vi (nogen gange i hvert fald) bestemte retter til påskebordet? Der er spørgsmål nok at svare på, men hvor findes svarene, hvis man ikke er helt "stiv i sin bibelhistorie"? Og hvornår mon man skal begynde at fortælle alle disse historier til børnene?

Vores påskehøjtid er jo, uanset om man vil det eller ej, defineret i disse fortællinger, så selvfølgelig skal børnene da kende dem. Det kan jo så blive et trosspørgsmål, hvor meget man skal lægge i dem.

De gammeltestamentlige myter er meget dramatiske og derfor rigtig gode at fortælle, og de giver også svar på mange af spørgsmålene mht til maden i påsken, men Jesus' lidelseshistorie er vel ret så voldsom, så måske den godt kan vente lidt endnu. Men der er rigtig mange gode børne-billed-bibler, som man kan have glæde af at læse med børnene. Og så er mange af de nyeste udgivelser rene kunstværker, når det kommer til illustrationerne i bøgerne. Det danske Bibelselskab har også udgivet "Den store påskebog" af Synne Garff, som dækker det meste af hvad man kan få brug for i påsken af bibelhistorie, kreating, opskrifter og fortællinger om påske.