Påske

11-04-2012

I gemmerne fandt jeg disse påsketing frem, som jeg lavede for rigtig mange år siden, men de måtte da gerne komme på bordet til påske, når der nu var småbørn til at kigge på dem.

09-04-2012

Hvad er det nu med alle de forskellige dage i påskeugen? Hvorfor spiser vi æg og lam, og hvorfor får vi påskeæg osv osv? Og hvorfor får vi (nogen gange i hvert fald) bestemte retter til påskebordet? Der er spørgsmål nok at svare på, men hvor findes svarene, hvis man ikke er helt "stiv i sin bibelhistorie"? Og hvornår mon man skal begynde at fortælle alle disse historier til børnene?

Vores påskehøjtid er jo, uanset om man vil det eller ej, defineret i disse fortællinger, så selvfølgelig skal børnene da kende dem. Det kan jo så blive et trosspørgsmål, hvor meget man skal lægge i dem.

De gammeltestamentlige myter er meget dramatiske og derfor rigtig gode at fortælle, og de giver også svar på mange af spørgsmålene mht til maden i påsken, men Jesus' lidelseshistorie er vel ret så voldsom, så måske den godt kan vente lidt endnu. Men der er rigtig mange gode børne-billed-bibler, som man kan have glæde af at læse med børnene. Og så er mange af de nyeste udgivelser rene kunstværker, når det kommer til illustrationerne i bøgerne. Det danske Bibelselskab har også udgivet "Den store påskebog" af Synne Garff, som dækker det meste af hvad man kan få brug for i påsken af bibelhistorie, kreating, opskrifter og fortællinger om påske.

09-04-2012

Dagen efter påske, men alligevel helligdag og fridag. Dejlig rolig dag til eftertanke - og oprydning. Det er for tidtigt endnu at pakke alle påsketingene væk, de må gerne stå fremme lidt længere. Nogle af de fine,gamle udpustede æg har også været stillet op oven på skabene, så ikke der var et par små pilfingre, der lige skulle udforske, hvordan sådan en æggeskal knækker, når man trykker på den... De kan så blive stillet frem nu, så vi har glæde af dem lidt længere. Det er koldt og  blæsende i modsætning til de andre påskedage, som jo endte med at blive rigtig dejlige.

'

09-04-2012

Glædelig påske!

Påskemorgen, 1. påskedag, hvor vi har nydt godt af det dejligste solskin næsten hele dagen. Hyggeligt morgenbord med påskeæg til små og store, det var dog ikke påskeharen, der havde været her med æg, men derimod Mormor. Malthe og jeg lavede en påskelagkage som vi pyntede med sukkeræg. Og vi gik i haven for at plukke påskeliljer til frokostbordet. Og vi dækkede bord med de fine påskeservietter. Og selvfølgelig fik  vi også nogle gode frokostrettter med æg og kyllingesalat og sild osv, som vi plejer. Vejret viste sig fra sin bedste side, så børnene har kunnet lege i sandkassen og nede ved stranden.

En påskedag som stod i familiens tegn, som det skal være.

07-04-2012

En halv hverdag, som ikke har det samme højtidelige præg over sig som de andre påskedage. Blev brugt til rengøring førhen, men nu vel mest til at supplere indkøbene, idet det er svært at købe ind til så mange dage ad gangen. Og måske skulle man lave sig en portion SKIDNE ÆG, som smager pragtfuldt på den gammeldags måde med smilende æg og en god sennepssovs, men som sagtens kan gøres lidt mere sjov med nogle krydderurter i sovsen og måske nogle ristede bacontern henover.