Fagbøger for børn

06-10-2019

Det nemmeste sted at lære nogle fugle at kende er haven og dens nærmeste omgivelser, som stranden hos os. Her kommer "Børnenes fuglebog" ind. Det er en bog både til oplæsning og til fuglesangsgenkendelse. Til højre på bogen sidder 12 knapper, som afspiller en lille bid af fuglestemmrne på de mest almindelige danske fugle, som fx solsort. lærke, musvit og gråand. Jeg har først fået bogen efter sommeren, men glæder mig til at tage den med i haven og lege "Kan du kende fuglene?" igen til næste år. 

(Gyldendal, 2019)

06-10-2019

Johan Olsen, biolog, forsker, forsanger iMagtens Korridorer, har skrevet to fagbøger for børn. De er begge fremragende til børn (og deres voksne) til selvlæsning eller oplæsning. Gode havebøger er de også! 

08-06-2012

For nogle år siden lavede Carsten Helm er dejlig bog om Nakskov Fjord, "ØER OG HOLME i Nakskov Fjord - før og nu". Det er en meget grundig gennemgang af historie og natur, som man kan opleve den i vores dejlige fjord. Carsten er en naturnørd, som ved alt muligt om området. Bogen kan vist ikke købes mere, men stadig lånes på biblioteket. Og måske mangler den de farvestrålende billeder (den er illustreret med sorte stregtegninger af Ole Benny Helvig), men dem kan man se på Nakskov Fjords hjemmeside, eller selv tage en tur ud på fjorden!

(Forlaget Øgård, 1995)