16-09-2018

Overflod af tomater

ikke alt er lykkedes i haven, men tomaterne er gode, og der er mange af dem. Jeg plejer at langtidsbage cocktailtomaterne, som vi så bruger i salat. Og ellers laver jeg tomatsovs af overfloden. Men nu har jeg prøvet noget nyt, nemlig at lave tomatsovs af bagte tomater, og det er LÆKKERT! 

Først ordner jeg tomaterne, halverer dem, drysser med salt, tørret oregano, lidt sukker og sprayer dem over med olivenolie. De bages ved 170 gr i ca. 50 minutter. Så sætter jeg dem i køleskab til jeg skal lave sovs.

Tomaterne skæres i småstykker (jeg klipper dem nede i skålen).

Svits hvidløg og hakket løg i olie, kom tomater i så det passer til den portion, man skal bruge. Tilsæt salt og peber, oregano, sukker, balsamicoeddike og lidt kapers. Koges sammen i 5-10 minutter, mens en fantastisk intens tomatduft breder sig! Kan selvfølgelig jævnes, hvis det er for tyndt.