16-09-2012

Hokkaidosuppe

Sidste år havde vi ved en tilfældighed fået dyrket hokkaidoer, også uden egentlig at vide hvad vi havde med at gøre. Men vi fandt god anvendelse for dem, bl. a. selvfølgelig en suppe. Den opskrift, jeg brugte sidste efterår, er nu blevet erstattet af denne, som er helt suveræn, bl. a. pga. appelsinsaften. Opskriften stammer fra det gratisblad, der hedder Magasinet Mor, nr 44, august 2012.

2 hokkaidosquash skæres i skiver, fjern kernerne og bag dem i ovnen ved 180 gr i 40-50 min.

Skær skrællerne fra, og svits squashkødet i 50 gram smør sammen med 2 hakkede  løg og 4 fed hvidløg. Tilsæt reven skal og saft af 1 økoappelsin og 1-2 tsk tørrede chiliflager (eller 1 frisk hakket chili) og 2 l grønsagsbouillon. Koges 20-30 minutter og blendes til cremet konsistens. Smages til med salt og peber.

Jeg ristede noget tørret skinke til at komme ovenpå sammen med hakket, bredbladet persille, men græskarkerner og hakket koriander, som foreslået i bladet, vil også være godt.