26-07-2012

Agurker

Vores agurkeplanter i drivhuset forsyner os med friske agurker hver dag. De smager selvfølgelig godt, som de er, men vores hjemmelavede agurkesalat er nærmest et must i disse dage, og det kan sagtens stå i flere dage i køleskabet.  Desuden har vi lavet sommersalat, dog med købte radiser, agurkerne blev skrællet og skåret i lidt større stykker, end vi før har gjort (så det på en restaurant sidste weekend), og det er meget fint at få så store agurkestykker i salaten.

Vi laver agurkesalat sådan: 3 tsk sukker opløses i 1 dl kogende vand, når det er afkølet blandes 1 dl eddike i. Agurkerne skives på et mandolinjern (jeg har et gammelt, som laver fine, tynde skiver, det er bedst). Skiverne lægges i et dørslag og blandes med salt, skal stå et stykke tid for at trække saft ud. Når de skal blandes i eddikedressingen, vrides salatskiverne i hånden, før de blandes i. Kan sagtens stå flere dage i køleskabet, hvis der altså er noget til overs.