05-07-2012

Stikkelsbærkompot

Min nabo kom over og spurgte om jeg ikke ville have resten af stikkelsbærrene, hun havde plukket dem, de selv skulle bruge. OM jeg ville! Vi havde jo massser af bær i haven førhen, men har kun ribs nu. Og da det så faldt sammen med feriebarnebarn, ja, så var det jo oplagt at lave stikkelsbærkompot og bage tykke pandekager.

Stikkelsbærkompot laves efter opskriften i Frk.. Jensen ( som jeg ofte tyr til, når jeg skal lave noget, som kun sjældent er på menuen). Ca 400 gr grønne stikkelbær ordnes, kommes i en gryde med 4 dl vand oig sukker. Jeg kommer også en vaniljestang i. Koges langsomt op og skal kun koges, til bærrene sprækker, men det er svært, og jeg fik kogt dem lidt i mos. Det gik nu ikke ud over smagen. Bærrene hældes i en si, og saften koges ind ved god varme. Jævnes evt. med lidt kartoffelmel, inden bærrene kommes tilbage i saften.