01-06-2012

Nye kartofler m. m.

I dag er det den 1. juni, altså formelt den første sommerdag, og dette er høsten fra haven, som skal blive til vores aftensmad i dag, nye kartofler (vi venter som regel ikke til grundlovsdag), rucolasalat, "babyleaves" af de fine salatrækker plus rødbedeblade, hovvedsalat (fra drivhuset), løg (som forårsløg) og grønne asparges. Mon ikke der kan komme en god sommermiddag ud af denne høst?

Og, jo, der er blevet en lækker middag ud af råvarerne: kogte kartofler med rucolapesto til, asparges og løg viklet ind i lækker, koldrøget skinke fra Kviskly og grillet i ovnen, og et salatfad med de forskellige salater og blade med snittet forårsrødløg henover.

Rucolapesto har jeg lavet på blenderen af et par store håndfulde rucola, et lille stykke parmesanost, lidt hakkede mandler, et fed hvidløg og med olivenolie som væde. Det skal blendes godt for at få det hele med. Smages til med salt. Det er første gang, jeg har prøvet at lave pesto af rucola, men absolut ikke sidste.

PS: Til dessert fik vi friske jordbær, vi har ikke selv haft jordbær i haven i mange år, men køber de lækreste friske jordbær i Nørreballe fra deres drivhse, hor de dyrker bærrene i hængende haver.