29-08-2014

Hokkaido

Vi har vores egne i haven, men lige nu kan man købe fine hokkaidoer til en tier, så det er nu, man skal nyde denne dejlige spise.

Så jeg minder lige om alle de gode måder, de kan tilberedes på: 

Først og fremmest hokkaidosuppe. 1 liter suppe, fx hønsekøds-, en skrællet, småternet frugt, et lille løg, et presset hvidløg, en hakket chili, et skrællet, småternet æble og en kartoffel, også i småtern. Koges en halv times tid og blendes, nemmest med en stavblender, smages til med salt, peber, evt. en sjat fløde. Smager dejligt med noget røget ovenpå, fx ovnristet skinke eller røget laks. Til skinken smager det også godt med lidt høvlet parmesan. Og så selvfølgelig noget grønt drys.

Hokkaidostykker stegt på grillpanden sammen med lidt løg, hvidløg, chili og smagt til med spidskommen.

Muffins med reven hokkaido og appelsin, opskriften er længere henne. 

Det er en sjov plante, den sætter nogle meget lange udløbere, så vores er plantet der, hvor kartoflerne har groet. Planten giver mindelser om Jack and the Beanstalk, bare i vandret udgave. Og så sidder der hele tiden de fineste, knaldgule frugter på udløberne. En festlig plante, nu da så meget af det andet er færdigt.