09-08-2013

Tomater i lange baner

Prøv at se en overflod af lækre tomater! Når vi har spist os mætte i friske tomater, skal jeg prøve at lave ketchup. Jeg har fundet en opskrift, som egentlig ligner det, jeg laver, når jeg laver tomatsovs. men det skal selvfølgelig blendes, glæder mig til det. kan det mon fryses, eller skal man bare fylde atamon i, for at få det til at holde.

 

 

Opskriften ser sådan ud:

2 kg røde tomater

1½ dl alm. eddike eller hvidvinseddike

225 g sukker ½ lille chili

2 laurbærblade

et lille stykke frisk, skrællet ingefær

salt

Tomaterne skal flås.

Sukker og eddike varmes ammen, tilsæt tomater og de andre ingredienser, lad det simre under låg, til tomaterne er bløde og udkogte. Hældes i en blender og blendes til en jævn ketchup, hældes tilbage i gryden, smag til med eddike og sukker. Opbevares i flasker skyllet med atamon.