07-05-2012

Rundbold

Selvfølgelig spillede vi rundbold ude på vejen. Vi brugte virkelig gaden til at lege på, der kom ikke ret meget trafik igennem gaden, få havde bil selv, og de biler, der kom, vidste, at der altid var børn på vejen.

Selve vejen skrånede lidt nedad mod den side af vejen, hvor der var fortov, og dette gjorde, at vi altid havde lidt vansklige spilleforhold til vores leg. Dertil kom, at der var et skiftende antal børn, så nogle gange måtte vi være meget kreative og lave reglerne om, så de passede til os. Bolde havde vi altid, og boldtræ også, det var noget vores fædre havde lavet til os af det forhåndenværende træ.

Senere, da vi havde lært at spille langbold i skolen, spillede vi også dette, og disse fritidslege gjorde, at mange af os blev ret gode til både at slå og at kaste/gribe bolden. Men langbold kunne godt blive lidt besværligt med alle de haver og andre forhindringer på vejen. Fx indførte vi en regel, der hed STOP, for somme tider måtte man forsigtigt ind i en have for at hente bolden, og for at der ikke blev alt for meget frit løb imens, råbte man STOP, indtil bolden igen var ude på vejen, og vi kunne spille videre. Men sjovt var det jo under alle omstændigheder..