Velkommen til vores hjemmeside

Nissen der ville være berømt

Vi sidder ved spisebordet og talen falder på kalenderbøger. Yngstebarnet i huset bliver helt drømmende, han husker tydeligt når hans dejlige lærer, Helle, læste op af kalenderbogen. Der var ro og tålmodighed til at læse og lytte og det var bare så hyggeligt, mener yngstemanden. Sådan skal en god kalenderbogsstund være.

Og så bliver jeg nødt til at nævne denne bog endnu en gang. Vi fandt en gammel udgave af bogen og læste den for børnene her i år ved deres decemberbesøg. Den har ikke 24 afsnit, så den egner sig fint til en weekendoplæsning. Indeni er bogen præcis magen til den lidt mere moderne udgave, som er nævnt længere nede. Absolut anbefalelsesværdig! 

Bogen er både skrevet og illustreret af Kim Fupz Aakeson

Havenisserne flytter ind

skrevet af Josefine Ottesen. Bogen udgives sammen med Dansk Flygtningehjælp, som får del i overskuddet af salget af bøgerne.

Bogen er illustreret af Birde Poulsen, som tegner søde tegninger, men ikke pusse-nussede, kattene er præcis så farlige, at man kan gyse over dem.

Havenisserne bor, ja i haven, i et gammelt træ. hvor de har deres hule og forrådskammer. Haven er et ret totalitært styre ved de to ravne, som overvåger alt, og ind imellem spiser af småkræene, bla nissebørnenes far og mor, så nu bor de tre unger sammen med deres Bedstemor. MEN under en storm vælter deres træ, og de bliver hjemløse, og med en kommende vinter og masser af farer rundt om, må de flygte til det mere trygge, store hus. Men her lurer bare andre farer, bla de to store huskatte. Men dukkehusdukkerne, som er præcis så levende som nisserne, er meget afvisende, de nye er fermmede, de lugter, er snavsede, de smitter sikkert,  de hører ikke  til  der. De vil ikke hjælpe dem. Men heldigvis går det jo til sidst i orden, så de to små grupper kan slå sig sammen og holde juleaften. Men tilforåret er det meningen, at havenisserne skal flytte tilbage til et nyt træ i haven...

Og ja, historien er skrevet, så man kan snakke flygtningeproblematik med børnene, men man kan også bare læse historien som den gode historie, den er! 

Julebogen

Julebogen af Theresa Maria Jessing, altså "Bonderøvens" kone.
Dt er en dejlig jule(kalender)bog med opskrifter, vejledninger til kreating og småhistorier fra hendes barndom. Men det mest vilde i bogen er egentlig tegningerne, som hun selv har lavet - de er så detaljefyldte, at man kan gå på opdagelse i dem. Og så er bogen billig lige nu, 70 kr hos Saxo.

(Politikens Forlag, 2010)

Marias lille æsel

"Marias lille æsel"   a f Gunhild Sehlin  (1983), en rigtig dejlig julefortælling med æslet i centrum. kan ikke købes, men lånes på biblioteket.

Tiske og Taske

"Nisseungerne Tiske og Taske" af Gerhard Kaimer.
Julekalenderhistorie, en af de bedste af slagsen!

Nissen der ville være berømt

"Nissen der ville være berømt" af Kim Fupz Aakeson. God og anderledes julehistorie, hvori der bl.a. optræder en masse dyr fra zoo. Meget fine illustrationer Fupz selv.
Billedet er ikke af bogen, men fra plakaten fra teaterforestillingen.

En julehistorie - og så alligevel ikke

"En julehistorie og så alligevel ikke" af Kim Fupz Aakeson. Billedbog med en ny slags julehistorie, som afslører, hvad nisserne laver resten af året. Dejlige illustrationer af Rasmus Bregnhøi, hvoraf mange er myldrebilleder.

Velkommen til vores hjemmeside