Strik og hækling

03-01-2018

Endelig fik jeg set Sofie med julekjolen på - og det er endda stadig jul! Den passer på en prik, men skal også bruges nu.

17-12-2017

Så blev jeg endelig færdig med Sofies julekjole, ikke en dag for tidligt. Kjolen er strikket af Cotton Wool 3 fra Gepard garn. Det er en rigtig varm julerød farve, som er lidt misvisende på billedet. Jeg kæmpede med flæsen, indtil jeg efter mange forsøg pludselig knækkede koden. Opskriften, for en sådan en er der denne gang, er fra bogen "To pinde og en snor" skrevet af Louise Frederiksen (Politikens forlag). 

02-05-2017

sofie manglede en suttesnor. Kan man da ikke lave sådan en selv? Jo, det kan man da sagtens! Selespændet, som det hedder, indkøbes i den lokale strikbutik. Og så var der et lille nøgle garn til overs fra "Hjem-tæppet", så det var oplagt at bruge det. Små pinde, 7 masker og så ellers strikke til snoren har en passende længde*. Snoren til sutten laves over de midterste tre masker med to strømpepinde, hvor man hele tiden starter forfra, så bliver snoren rund. Sløjfen laves at strikke ca. 8 cm strik med 7 masker. Det lille stykke sys på den lange snor, hvor den ene ende bøjes om spænde og sløjfe. Viola! En hjemmelavet suttesnor!

* Jeg har set i en håndarbejdsbog, at "Sikkerhedsstyrelse anbefaler en max længde på 22 cm på en suttesnor"

22-04-2017

Så er rævesweateren til Karl færdig! Opskriften er fra et Hendes Verden ( nr. 10/2016), og for en gangs skyld har jeg brugt en opskrift. Garnet er dog noget andet end i bladet, jeg brugte CaMaRose, som med min strikkemåde passede perfekt til opskriften. Ellers havde det jo heller ikke været så nemt med mønster i det runde bærestykke. Blusen passer perfekt, så det var godt, jeg fik den færdig nu.

11-04-2017

Sådan kalder Lene Holme Samsøe dette tæppe, som hun har opskrift på i sin seneste bog "Kærlighed på pinde". De enkelte små mønstre kan godt ligne små huse, deraf navnet. Det havde ligget færdigt, parat, pakket med en fin sløjfe, så da lillesøster var blevet født, havde vi det med op til hende som hendes første gave. Og det blev straks taget i brug.

Det har været rigtig sjovt at strikke, men dog et mønster som krævede fuld opmærksomhed fra strikkeren. Garnet er det lækreste bløde Baby Alpakke Silk.