Strik og hækling

02-05-2017

sofie manglede en suttesnor. Kan man da ikke lave sådan en selv? Jo, det kan man da sagtens! Selespændet, som det hedder, indkøbes i den lokale strikbutik. Og så var der et lille nøgle garn til overs fra "Hjem-tæppet", så det var oplagt at bruge det. Små pinde, 7 masker og så ellers strikke til snoren har en passende længde*. Snoren til sutten laves over de midterste tre masker med to strømpepinde, hvor man hele tiden starter forfra, så bliver snoren rund. Sløjfen laves at strikke ca. 8 cm strik med 7 masker. Det lille stykke sys på den lange snor, hvor den ene ende bøjes om spænde og sløjfe. Viola! En hjemmelavet suttesnor!

* Jeg har set i en håndarbejdsbog, at "Sikkerhedsstyrelse anbefaler en max længde på 22 cm på en suttesnor"

22-04-2017

Så er rævesweateren til Karl færdig! Opskriften er fra et Hendes Verden ( nr. 10/2016), og for en gangs skyld har jeg brugt en opskrift. Garnet er dog noget andet end i bladet, jeg brugte CaMaRose, som med min strikkemåde passede perfekt til opskriften. Ellers havde det jo heller ikke været så nemt med mønster i det runde bærestykke. Blusen passer perfekt, så det var godt, jeg fik den færdig nu.

11-04-2017

Sådan kalder Lene Holme Samsøe dette tæppe, som hun har opskrift på i sin seneste bog "Kærlighed på pinde". De enkelte små mønstre kan godt ligne små huse, deraf navnet. Det havde ligget færdigt, parat, pakket med en fin sløjfe, så da lillesøster var blevet født, havde vi det med op til hende som hendes første gave. Og det blev straks taget i brug.

Det har været rigtig sjovt at strikke, men dog et mønster som krævede fuld opmærksomhed fra strikkeren. Garnet er det lækreste bløde Baby Alpakke Silk.

10-01-2017
12-12-2016

En af pigerne i vores strikkecafe påtog sig arbejdet med at lære os andre at strikke julestjerner, i uldgarn, som skulle filtes bagefter. Da først man havde prøvet opskriften et par gange, gik arbejdet let og jeg kunne lave i hvert fald een stjerne på en aften. "Julestjernepigen" havde foreslået at bruge de færdige stjerner som en broche, men jeg havde lyst til lidt mere. Og så opstod ideen med hårpynt tilmine egnepiger til jul. Således en hårbøjle til Sarah og enhestehaqle elastik til MOr. Er de ikke bare flotte?