Flere gode bøger

28-03-2015

Bogudsalget, som startede midt i februar, er ovre, dvs lige nu kan man købe de sidste rester til halv pris. Det gjorde jeg så med denne bog:

"Døde børn børster ikke tænder" af Bo Bomuld (Politikens Forlag, 2012)

Den er da præcis så uhyggelig - og sjov, som den lyder. Forfatteren (pseudonym, i al fald har Lars Daneskov haft en finger med i spillet?) har samlet gyserhistorier fra hele landet. Ideen er så, at børnene, når de er på tur med far og mor, kan (plage om at) komme hen de steder, hvor historierne foregår - der er nemlig adresser til brug i GPSen på siderne!

Vores børn er for små til bogen endnu, men til 15 kr (femten) kan den få lov at ligge lidt og vente på dem.

Den ville egne sig godt som oplæsningsbog en mørk aften på sovesalen på en lejrskole... Hvis man altså dyrker den slags mere?

28-03-2015

Bogudsalget, som startede midt i februar, er ovre, dvs lige nu kan man købe de sidste rester til halv pris. Det gjorde jeg så med denne bog:

Døde børn børster ikke tænder af Bo Bomuld (Politikens Forlag, 2012)

Den er da præcis så uhyggelig, som den lyder. Forfatteren (pseudonym, i al fald har Lars Daneskov haft en finger med i spillet?) har samlet gyserhistorier fra hele landet. Ideen er så, at børnene,når de er på tur med far og mor, kan (plage om at) komme hen de steder, hvor historierne foregår - der er nemlig adresser til brug i GPSen på siderne!

Vores børn er for små til bogen endnu, men til 15 kr (femten) kan den få lov at ligge lidt og vente på dem.

04-03-2012

Køb billedbøger til iPaden, fx Morten Dürrs "Erik maler hunden blå" og prøv det af i forhold til traditionelle billedbøger. Jeg tror, de små skal have alle de e-muligheder, der findes, men jeg synes nu stadig, det er dejligt at sidde med dem og en bog i stedet for skærmen. Og der må også gerne være forskellige oplæsningsituationer, synes jeg ("Når vi kommer hjem til Mormor og Morfar, så har de en masse bøger, som vi gerne må kigge i")

Men priserne på billedbøger er blevet meget høje, så prismæssigt kan e-bogen sagtens konkurrere. Bøgerne, for der er flere, kan købes på http://mortendurr1.wordpress.com/ til 15 kr.

24-02-2012

I 2007 udkom Cecilie Ekens billedbog "Mørkebarnet" med illustrationer af Malene Reynolds Laugesen. Det er en fortælling på vers  om de to sider af ens personlighed, som kæmper med hinanden, men på billedesiden illustreret ved den mørke pige og den lyse pige. Faren og moren vil kun lyspigen, så de to piger udkæmper nogle drabelige kampe, når de voksne ikke er til stede. Det er en meget flot fortælling med stof til snak med børnene, som nok skal være 5-6 år for at få det bedste ud af den.

Tillader mig at indsætte et uddrag, som ligger på Cecilie Ekens hjemmeside:

 

Der bor to piger i en dejlig have
hvor solen skinner ned fra himlens blå
et sted hvor der er tusind ting at lave
og næsten ingenting man ikke må.

 

Her er en gynge og en rutschebane
et legehus og guldfisk i en sø
et klatretræ og otte høns med hane
en kat og en kanin der spiser hø.

 

Nu tror du nok at pigerne er glade
og plukker klokkeblomst og ærenpris
mens roser springer ud blandt grønne blade.

 

Tro om igen – for sorgen har besat
en krog af det der ligner paradis:
Den ene leger ensomt og forladt.

www.cecilieeken.dk

(Sesam, 2007)

Nu er historien også omsat til musikteater på ZeBu og forestillingen får fine anmeldelser.

 

16-01-2012

Fire bøger om De tre, skrevet af Oscar K. og mesterligt illustreret af dorte Karrebæk. Indholdsmæssigt er de grænseoverskridende, men de kan også læses som god underholdning - og det er det! De er hylemorsomme, også for voksne. På hjemmesidenforfatterens hjemmeside www.oscar-k.dk læses bøgerne op af forfatteren selv.