Hobby/håndarbejde

14-09-2012

Sidst jeg var i Stof og Stil i Roskilde fandt jeg denne lille bog af Sys Fredens med masser af hæklemønstre. Så kan jeg jo selv digte videre på baggrund af mønstret, hvad enten jeg skal hækle en pude eller et håndklæde eller et indkøbsnet (på bedste 70'er maner) eller noget helt fjerde.

I øvrigt har hun lavet en del rigtig inspirerende småbøger om både hækling og strik, også til begyndere.

13-03-2012

Susanne Hoffman har skrevet en bog om Kaffeslaberas-kvinder, som alle er ældre kvinder, sat sammen med yngre kunstnere. ideen er så, at kunstneren giver den ældre kvinde en strikkeopgave af de mere kreative, og for at planlægge arbejdet mødes de to til kaffeslabberas. Bogen er en samtalebog kombineret med en opskriftsbog og med nogle fantastisk flotte fotos.

(Gad,2011)

Tjek desuden www.kaffeslabberas.com

 

27-01-2012

Elsebeth Gynthers "Børnetøj du selv kan sy 0-4 år" blev genoptrykt for et par år siden. Bogen kom første gang i 1977, og var en del af "moden", da mine børn var små. Nu kan man så gentage successen med børnebørnene (jeg har stadig min bog fra dengang).

26-01-2012

Denne bog, Sejt (hverdags)tøj til små helte, riddere og dragedræbere, som er lavet af Birgitte Grøn (Olivia, 2004) faldt jeg over forleden dag på biblioteket, havde aldrig set den før, men hvor er der mange flotte ideer i den - og lige noget for familier med småhelte. Tøjet er ret enkelt i snittet, og så er det de forskellige farver, applikationer og tilbehør, som gør forskellen på om barnet er Batman, Spiderman eller Dragedræber. Ideerne kan også sagtens bruges til fastelavnstøj.God bog!

Bogen kan desværre ikke købes mere, men altså stadig lånes på bib.