Tanker fra Mormor-Farmor-Huset

10-04-2019

Dagens udflugt gik til Fuglsang Kunstmuseum, hvor vi så Niels Skovgaard-udstillingen, som ellers synger på sidste vers. Det er en flot, spændende og meget lærerig oplevelse, som lægger vægt på malerens udvikling og på mange af processerne, der førte til de store værker. Mens vi gik og studerede, nærmede en større bevidsthed sog om, at det her da vist var kendt mange steder fra, altså bøger, illustrationer osv. Og ganske rigtig, vi fik så set fx Højskolesangbogen med N. Skovgaards vignet! Jeg ved godt, at det enten kunne have været en del af vores grundviden eller et resultat af en grundig forberedelse, men på denne måde gav det en god AHA-oplevelse. Udstillingen vises lidt endnu, se nettet, den er absolut værd at køre efter.Jeg har "lånt" et billede fra nettet, håber det er ok, når opslaget er privat. Vi var meget optaget af hans arbejde med bølger og skum og glitrende hav. 

09-04-2019

Så har jeg færdiggjort gaven til min barndomsveninde. som har rund fødselsdag i næste uge. Teksterne har ligget her på hjemmesiden nogle uger, men er beregnet på at blive samlet i dette hæfte. Hos Daugbjerg i Nakskov kan man få alt, blandt andet denne "indbinding", så ens skriverier ser lidt mere færdige ud. Desuden vejledning i hvilket papir, der egner sig til netop sådan et tryk.Og kuverten. Og såmænd også frimærkerne, hvis man ikke havde selv.

 

06-04-2019

Vi havde en god og sjov overraskende oplevelse på Nakskov Bibliotek her i formiddag. Vi skulle bare lige ind og hente lidt ny litteratur til superlæseren i huset, og så var biblioteket een stor "legeplads" af børn og voksne, som fremstillede kunst af genbrugs- og affaldsting, bytteborde med legetøj og bøger, en pædagogisk fiskedam, hvor børnene kunne øve sig på at sortere skrald. Der foregik så mange ting, og der var så fyldt af liv, så det var virkelig en stor fornøjelse at gæstebiblioteket i dag!

Her er linket til ExtraPostens artikel om arrangementet: https://www.e-pages.dk/ftugeaviser/2102/

PPS Jeg havde selvfølgelig den største lyst til at tageet billede, men det skla man jo være varsom med, derfor kun teksten.

01-04-2019

En million - 1000000 opslag på min hjemmeside, sådan. Jeg har været væk fra pc og IPad osv i et par dage, og før den til manglede der knap tusind hits. Her i aften opdager jeg så, at den for længst har rundet det store runde tal, imponerende. Tak til alle jer, der læser og kigger med, det er sjovt for mig at vide, at der er nogen i den anden”ende”! 

05-03-2019

Som det fremgår af en billedserie, har vi tilbragt vores årlige ferie på, nå ja, som vi plejer - Gran Canaria. Vi har fundet et nyt hotel (efter at vores "gamle" lukkede. for et par år siden, eller rettere blev opgraderet til bla ikke at ville modtage børn!) Men nu har vi et nyt sted, et mindre familiehotel inde i Arguineguin lige ned til strandpromenaden, 4. sal men med elevator, selvfølgelig! Her tilbragte vi så de 14 dage, vi havde sat af til vinterferien i år, og vejrmæssigt var det nogle af de bedste uger, vi har haft i årevis. Så det blev til afslapning i solen, badning ved stranden, gåture langs kysten og havnen, men også et par udflugter i bil.Vi har også i år været steder, vi aldrig har været før, så kom ikke og sig, at der ikke er nogen muligheder på GC. Vi skal snart af sted igen, for den tørre varme er godt for svage lunger...