Tanker fra Mormor-Farmor-Huset

02-05-2019

Vi har været på sæsonafslutningsudflugt med vores litteraturkreds, og denne gang "gik" vi i Ingemanns fodspor. Først til Torkilstrup kirke og præstegård på Falster, hvor Ingemann blev født, og hvor graveren gav os en god og grundig vejledning i området. Dernæst kørte vi til Sorø, hvor Sorø Akademis bibliotekar vejledte og viste rundt, både til de deciderede Ingemann-steder, men ohSå på skolen generelt. Og da vi i disse år har nogle unge i familien, der går på gymnasiet der, er det spændende at få sat billeder på deres hverdagsomgivelser.

Det var en god og interessant udflugt, og vi fik aftalt den første læsning til efter ferien, så nu er der noget at glæde sig til igen.

Tak for i år til alle, ikke mindst "læreren"! 

29-04-2019

Mandag den 29. april havde Fair Trade Lolland arrangeret et debatmøde på biblioteket. Emnet var FNs Verdensmål, og først fik vi to oplæg ved Morten Ledskov, leder af Fair Trade Danmark, og Knud Vildy, som er forfatter og foredragsholder. Efterfølgende blev der lagt op til debat, og her var også inviteret to politikere, nemlig Marcus Knuth ( V) og Christian Juel (Enhedslisten). Ordstyrer var David Arnholm fra Folketidende. Mødesalen på biblioteket var fyldt, og aftenen gav stof til at arbejde videre med disse Verdensmål og implementering i vores tilværelse. i den kommende  tid vil Fair Trade butikken i Søndergave tage initiativ til forskellige arrangementer, som yderligere uddyber emnet.

23-04-2019

"Saxenhøj Økologisk Besøgsgård og Gårdbutik" er det korrekte navn på et herligt sted beliggende ved Sakskøbing fjord. Vi skulle finde et dyre-udflugtssted, hvor vi kunne tage vores 3-årige barnebarn med. Vi har tit i påskeferier været på Knuthenlund og set på lam og gedekid og smågrise, men den mulighed gives jo desværre ikke mere. Men nu faldt valget på Saxenhøj, hvor der er masser af dyr at se på for en lille dreng. Det er jo en arbejdsplads, så man kan snakke lidt med de ansatte, som gerne fortæller, fx at alle hønsene var døde, så de fik ikke nogen æg! Men der var masser af andet at se på. De små grise ("sortbrogede"?) var nuttede og dejligt beskidte, kalvene lidt større, men de var jo inde bag tremmer, så de var ikke så truende. Men det store hit for vores lille barnebarn var nu legepladsen med gravkoer og vogne og masser af jord at grave i. Vi havde madpakker med, det opfordres man til, så dem spiste vi udenfor i det dejlige påskevejr.

Vi vil gerne anbefale stedet til en udflugt. Og så så vi endda ikke de specielle værksteder og drivhuse og gårdbutikken.

 

10-04-2019

Dagens udflugt gik til Fuglsang Kunstmuseum, hvor vi så Niels Skovgaard-udstillingen, som ellers synger på sidste vers. Det er en flot, spændende og meget lærerig oplevelse, som lægger vægt på malerens udvikling og på mange af processerne, der førte til de store værker. Mens vi gik og studerede, nærmede en større bevidsthed sog om, at det her da vist var kendt mange steder fra, altså bøger, illustrationer osv. Og ganske rigtig, vi fik så set fx Højskolesangbogen med N. Skovgaards vignet! Jeg ved godt, at det enten kunne have været en del af vores grundviden eller et resultat af en grundig forberedelse, men på denne måde gav det en god AHA-oplevelse. Udstillingen vises lidt endnu, se nettet, den er absolut værd at køre efter.Jeg har "lånt" et billede fra nettet, håber det er ok, når opslaget er privat. Vi var meget optaget af hans arbejde med bølger og skum og glitrende hav. 

09-04-2019

Så har jeg færdiggjort gaven til min barndomsveninde. som har rund fødselsdag i næste uge. Teksterne har ligget her på hjemmesiden nogle uger, men er beregnet på at blive samlet i dette hæfte. Hos Daugbjerg i Nakskov kan man få alt, blandt andet denne "indbinding", så ens skriverier ser lidt mere færdige ud. Desuden vejledning i hvilket papir, der egner sig til netop sådan et tryk.Og kuverten. Og såmænd også frimærkerne, hvis man ikke havde selv.