25-11-2012

A walk down Memory Lane

I går havde vi besøg af min Bror, og da vi for en gangs skyld kun var os tre "voksne", gik vi i gang med et stykke arbejde, som længe har ventet på os. Vi gemte nemlig på to kasser med påskriften "Vigtige papirer", og det var dem, som vi ville se igennem. Men jeg ved nu ikke helt, det der med det vigtige passer måske ikke helt, for kasserne har stået på samme sted i snart seks år, siden vi tømte min Mors hus efter hendes død, og de har ikke været rørt i al den tid, så vigtige og vigtige... men altså, nu skulle det være, kasserne blev åbnet og bunker af papirer blev tømt ud på vores spisebord, og så gik vi i gang. Og det blev i sandhed en tur ad Memory Lane for os alle tre, men selvfølgelig mest for min bror og mig.

Her var de små hæfter, som vores sundhedsplejersker havde udfyldt i den første tid af vores liv, dåbsattester, bl. a. min Gudmors, og så kunne min Bror, der mange gange er bedre til at huske ting end jeg er, huske  at hun vist havde været adopteret og derfor havde skiftet efternavn, min Fars fagforeningsbog til Tømrernes Fagforening, min Fars anbefalinger, min Farfars skudsmålsbog, æglægningsregnsakb fra min Morfars hønseri,  tegningerne af det nye tag, som blev lagt på vores hus hjemme i Nykøbing for mange år siden, og som min Bror, der er uddannnet teknisk tegner, havde lavet, regninger for alle de møbler mine forældre havde købt gennem tiden, et fjernsyn købt ca. 1990 til 10 000 kr!  Mange af tingene havde relation til mine forældres liv i Sejlforeningen Vikingen, hvor min Far havde sejlet kapsejlads i sine unge dage (og hvor vi har mange af hans fine præmier), en skabelon til det nye v med bølgestreger (som er klubbens logo), som min Bror havde kreeret, og som er det, de bruger den dag i dag.Tegninger til de optismistjoller, som vi store børn byggede under ledelse af min Far og Poul Slot.  Et kladdehæfte med opgaver, som jeg løste, da jeg gik til navigation sammen med min Far hos Poul Slot, han var en streng, men dygtig lærer, og i hæftet er der en fin kommentar med: "Godt, du og Gitte har forstået, hvad det hele går ud på" (begge vores fædre var dygtige sejlere!). Man labber jo ros i sig, men jeg gennemførte nu ikke hele kurset, idet jeg blev nødt til at vælge mellem navigation og dansetræning, desværre.

Vi smed meget af det ud, men har også gemt nogle ting, som jeg skal skanne ind og sætte ind i de bøger, som jeg har skrevet om Fejø og Nykøbing. Og min bror samlede en kasse med forskellige ting, som sejlerne i Vikingen måske er interesserede i til deres fortælling om klubbens historie.