21-04-2020

Det er så ærgerligt...

Lad det være sagt med der samme, det er et utroligt flot tiltag DR og Philip Faber har gjort med morgensangen hver dag. Det er så godt at få rusket op i huskeren med alle disse ældre og nyere sange. Også selvom man seliv ikke har den store stemme, det er også dejligt bare at lytte, at nynne med  - OG at læse tekster. Og så kommer det, som jeg ærgrer mig lidt over. Jeg synes ikke, at PF har så meget fokus på tekst og forfattere. I dag gik det helt galt.

 På opfordring fra lille Helga var første valg " Jeg elsker den brogede verden". Og PF siger, at man ikke skal være ked af det, hvis man ikke kender sangen, det gjorde han heller ikke????  Så beskæftiger han sig udelukkende med melodien og komponisten. Først efter sangen nævner han  "den her Kaalund"! Ikke et ord om hven han ellers var ud over fængselspræst (læs: lærer). Ikke et ord om indholdet i teksten, om Grundtvigs livs- og menneskesyn, som ellers er Kaalunds inspiration, også til "På det jævne, på det jævne", som er en anden af Kaalunds velkendte sange. Og mon ikke PF har læst linjerne "Oh har du en moder, da skøn derpå" i en skolebog engang? I hvert faLF findes Kaalunds fabler for børn da stadig.

Den næste sang er "Barndommens gade", dejlig sang, godt valg, men den bliver introduceret som "Anne Linnets sang"! Ja, ja, men AL's melodi var vel ingenting UDEN Tove Ditlevsens lyrik?