22-10-2019

En uge til søs!

Bogstaveligt! Vi har været på efterårsferie til søs på Nordatlanten. Måske ikke den mest oplagte årstid, men det blev en rigtig god ferie, dels fordi vi havde forberedt os godt (søsygetabletter og  varmt tøj), dels fordi vi var heldige med vejret.

Turen var et såkaldt Northatlantic Cruise med færgen Norrøna, som i løbet af en uge sejler en rute fra Hirtshals først til Færøerne, derefter til Seidisfjødur (kan ikke skrive islandske bogstaver) på østsiden af Island, derefter tilbage til Thorshavn og endelig Hirtshals. De dage hvor færgen ligger i havn, er der arrangeret busudflugter, hvor man får et godt indtryk af de to lande, igen også fordi vi fik godt vejr, specielt den sidste dag på Færøerne. Til søs havde vi også magsvejr de fleste dage, men havde dog enakter og en anden nat, hvor søsygetabletterne måtte i brug. 

På Island nåede vandhundene i familien at bade i varmt vand fra undergrunden ved Myvatn, vi så boblende mudder, blød, varm undergrund, bjerge med sne, små og store vulkaner, men besøgte også et forfatterkurserm, hvor vi spiste lækkert, lokal-inspireret frokost.

På Færøerne var der rundtur i Torshavn, udflugt til Kjikrebs og en fantastisk flot køretur til Gjorv. Vi fik sådan en godt indtryk af øerne, at vi sagtens vil kunne lokkes til Færøerne en anden gang. 

De af jer som kender mig, vil nok spørge, hvordan jeg klarede mig, men jeg havde jo min familie omkring mig, og så behøvede jeg jo ikke sprinte ud af bussen, hver gang der var et fotostop! Så det gik meget gelinde, blot var "sejlernes" lidt vanskeligt, ikke at jeg blev søsyg, men rundtosset....

Forålejningen ombord var upåklagelig! Masser af mad, og flere andre soisemuligheder. Underholdning, foredrag med film osv Børnene have "armbånd", hvor alle deres drikkevarer til måltiderne var gratis, og hvor de kunne vælge fritter eller pizza til frokost. Vi er ikke vant til ferier med all inclusive, så disse måder var nye for os.

Alt i alt en rigtig god tur!

Jeg lægger lidt billeder under foto