27-08-2018

Læselyst

Der er så mange gode bøger, som bare venter på at blive læst eller læst igen! Denne sommerferie har jeg læst Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" i en 800 sider lang udgave. Det var ikke genlæsning, men derimod første gang jeg fik fingrene i denne fantastiske bog. Og trods længden har jeg virkelig LÆST bogen (nogen gange bruger jeg bibliotekartricket med at skrålæse, men ikke her). Alt har været en fornøjelse, handlingen, persontegningen, miljøerne og tiden og ikke mindst sproget. Vi skal arbejde med romanen i vores litteraturstudiekreds her i efteråret, og det var faktisk besluttet, før vi vidste, at den nye film kom i biograferne, netop som litteratursæsonen skulle starte. Men jeg besluttede mig til ikke at se filmen, før vi fik hul på romanen. Jeg tror, det må være svært selv for så dygtig en filmmager som Bille August at skabe "min" film på lærredet. Så nu går vi i gang med arbejdet - og så ser jeg filmen senere, den kommer jo også som uv-serie næste år. 

Jeg har altså endnu ikke set filmen, men vil anbefale alle at læse bogen, det er en oplevelse i sig selv, som man ikke skal snyde sig for. 

Med hensyn til filmen så var der jo mulighed for at se en forpremiere i Maribo Domkirke i forbindelse med Lys over Lolland en hel uge før filmen har Danmarkspremiere!