13-06-2017

På alderdomshjemmet

Jeg var på alderdomshjemmet i går, nærmere betegnet "Hjemmet" på Fejø, det tidligere alderdomshjem og senere plejehjem. Det ejes nu af en gammel Fejødreng, som T. siger, og han lejer den gamle spisesal ud til private arrangementer, fx vores udflugt, hvor vi søgte et sted at spise vores medbragte madkurve. Det fungerede fint og kan absolut anbefales.

Men hold da op med minder, der bæltede ind under besøget. Vi har jo haft flere gamle i familien, der har boet der, enten mens det var alderdomshjem med små private rum, hvor de havde deres egne møbler eller senere som plejehjem, hvor det var bygget om til små lejligheder med eget (te)køkken og bad. Også et par familiemedlemmer har været i "aflastning" der, da de blev svage af sygdom og ikke kunne være hjemme. Ts Farmor boede oppe på 2. sal med smuk udsigt ud over Kagevig, der hvor vores jord går ned til. Hun så dårligt, men mente alligevel at hun kunne følge med i fx når de høstede ude på Skovnakken. Fra hendes vindue kunne vi også se ned på haven, som blev passet af andre beboere, gamle Fejøboere, som vi kendte mange af. 

Det var et nostalgisk besøg, men dejligt at der holdes liv i "Alderdomshjemmet" med mulighed for at finde et sted at spise, hvis man har brug for det. 

PS Jeg tillader mig at bruge et billede (vist nok taget af Ts kusine),  som blev lagt op på konfirmationssøndagen.