24-03-2017

At samle på....

Var inde at handle.

Brød, mælk, gulerødder, et af de der indkøb, hvor tre småting bliver lige nøjagtigt 400kr.

Måske fordi vi nærmer os påske.

I al fald købte jeg også lige en pakke servietter, fint motiv med æg og fine forårsfarver. 

Og jeg tror måske, at jeg havde ekstra opmærksomhed på netop servietter i dag, for i går havde jeg en sjov oplevelse knyttet netop til servietter.

Jeg blev nemlig kontaktet af Tidens Samling i Odense, et lille museum, som med ting og tøj formidler viden om forskellige perioder i 1900-tallet. Jeg har været der, det er sjovt at gå på opdagelse i deres samlinger, hvor man altså gerne må røre og prøve og lukke skuffer op. De har 25års jubilæum i år og har i den anledning en større særudstilling, hvor de har gravet nogle af deres ellers gemte samlinger frem. Og lige nu skal de i gang med en niche her, nemlig "De små samlinger", altså fx det børn har samlet på. De har fået forærende en samling servietter, sandsynligvis fra 50'erne. Kurator på udstillingen har så været i gang med google-søgningen og er her stødt på min tekst om at samle på servietter (se lege-indendørslege-at samle på servietter). Hun ville gerne have lov til at bruge min tekst i udstillingen. selvfølgelig fik hun lov til det, jeg synes da det er sjovt, dels at hun kunne finde min tekst, dels at hun kan bruge den! 

Og så tilbage til dagens indkøb. Selvfølgelig samler jeg ikke på servietter, men jeg ser altid, hvordan de ser ud - og nænner tit og ofte næsten ikke at tørre mund i de fine servietter, man støder på rundt omkring.