20-11-2016

PostUvæsenet

Sådan kalder Peter Olesen vores "væsen" for levering af post i kroniken i Politiken i dag. Tonen er lidt "sur-gammel-mand-agtig", men hvor har han dog ret. Jeg har før skrevet, at jeg har fået ødelagt glæden ved at sende fødselsdagshilsener til børnene og de unge i familien, for ikke at nævne den umulige udsigt til julepost, som jo nærmest skal sendes nu.

Alle de gamle posthuse er solgt. I Nakkskov har Stenoskolen købt bygningerne (så skal de da i hvert fald ikke stå tomme!). Hele væsenet er privatiseret med så store besparelser til følge, at det slet og ret ikke fungerer. Vi har problemer med leveringen af vores daglige avis, det sker alt for tit, at vi ikke får avisen. Og både postvæsenet og Politiken har travlt med at kaste mudder efter hinanden, men endnu hardet ikke hjulpet. Og efter nytår skal vi slet ikke have post om lørdagen - og jo så i hvert fald heller ikke avis!

Det kan godt være, at der er nogen steder, der kan privatiseres med succes (læs: fordel for alle), men det her er i hvert fald ingen succes! Og midt i besparelserne skalalt, der kan udskiftes, skifte farve til blåt. Hvad mon det kan koste?

Jeg har lagt nogle huskehistorier om post under Mormorhistorier.