02-06-2012

Nakskov Fjord

Vi har lige set en udsendelse på TV2 Øst om Nakskov Fjord, altså vores baghave i naturen. Og hvor er det dog et fantastisk sted, vi bor med vand og øer og spændende natur og historie. Vi har begge to kendt fjorden fra vi var børn, min mand fra ferierne hos Morbror Leo og Tante Inger med sejlture med Postbåden eller ture til stranden for at bade. Og jeg har kendt fjorden fra vores egne sejlture til Nakskov eller sejlture med min Moster og Onkels båd eller med mine fætre i deres juniorbåd.  

Da vi selv flyttede hertil som helt unge og nyuddannede, blev al denne natur en del af vores liv, selvom vi sagtens kunne have brugt mulighederne meget mere.

Lyset her er ligeså kraftigt som nogle af de steder i Danmark, hvor der har været kunstnerkolonier, fx Skagen og Odsherred og Nordfyn. På Albuen findes der stadig de gamle huse fra først i 1900-tallet, da der boede mange mennesker derude. Nogle af dem, vi kender, har gået i skole derude. Det gamle lodshus er indrettet, som det så ud, da lodsen boede der, og det kan nu lejes til overnatning, så man kan prøve at lave mad på brændekomfuret, sove i de gamle senge eller pumpe regnvand ind i vasken med en vrikkepumpe. Meget autentisk!

Når man nærmer sig afkørslen til Maribo på motorvejen, bliver der skiltet med Nakskov Fjord som den lokale seværdighed, og det må da også være en fantastisk oplevelse for folk at holde ferie i sådan en natur, som vi kan tilbyde dem her.

Fjorden har sin egen hjemmeside, bla med nogle vildt flotte billeder, også luftfotos, hvor man lige kan ane "vores sted".

 

http://www.nakskovfjord.dk/index.php?mod=main&top=0&parent=0&id=1