27-09-2015

Efterår er også strik

Ja, altså, jeg strikker selvfølgelig hele året, men efterår betyder start på vores strikkecafe. Nu anden sæson, håber virkelig det fortsat kan være en succes. 

Strik er bare det helt store i øjeblikket. En artikel i lørdagsudgaven af Politiken fortæller om et stærkt tiltagende salg af garn, der arrangeres strikkefestivaller overalt med udsolgte workshops, også i Nakskov er der planlagt en weekend med strikkeworkshops lige efter efterårsferien osv osv Det er dog stadig mest voksne, lidt ældre kvinder, der strikker, men forhåbentlig kommer de yngre og unge også med.

Jeg har jo strikket altid, som i virkelig altid. Også da det var irriterende for mine omgivelser, fx på arbejde, hvor jeg tillod mig at have et strikketøj i hænderne til foredrag og kurser. Jeg lyttede nu en gang bedst på den måde. I dag er det vist acceptabelt igen. Og vi strikkede på seminariet i sin tid, lige da hønsestrik var på sit højeste, så der var gang i de små nøgler, rundpindene og alle mønstrene. Og førhen kunne jeg godt strikke tøj til. Ig selv, men det hør jeg ikke mere, selvom det faktisk er meget in i øjeblikket, store, indviklede sjaler og trøjer med masser af garn i lækre kvaliteter. Jeg nøjes med børnene, og de fleste af dem vil heldigvis gerne have hjemmegjorte. På det sidste har jeg fundet strik frem, som mine børns Mormor lavede til dem. Det er lidt antikveret, men faktisk er det jo lige nu moderne igen med en hel masse mønsterstrik, så det skal nok blive brugt. 

Og så i morgen starter vi op med efterårssæsonen i strikkecafeen, programmet er endnu ikke lagt, men ideen er at vi skal gennemgå forskellige teknikker og derved på en grundviden om fx tunesisk hækling, som vi skal starte med (der stod i Politiken at det var det helt store i øjeblikket).