15-06-2015

Valdemarsdag

Fest for vores flag, flagoptog, nye faner til fx spejdere. Det er værd at fejre, at vi har så smukt et flag, der er ingen over eller ved siden af. Det synes de jo også i andre lande om deres eget flag, men vores er objektivt set smukt. Prøv at se billeder af det, blå himmel bagved og grønne omgivelser. Og heldigvis er det ikke lykkedes et vist politisk parti at tage pant på brugen af Dannebrog. Så vi kan alle nyde det på festdage, til fødselsdage, til helligdage, til byfester, til åbninger af forskellige ting og ja, bare fordi man har lyst til at flage, men også til begravelser, når flaget skal på halv.

Jeg synes, det er vigtigt at vi ikke bruger vores flag med nationalistiske overtoner, men sådan kan det godt blive opfattet af udlændinge, fordi vi er så glade for at bruge vores flag. Da vores tjekkiske venner skulle besøge os for første gang, det var i -92. lige efter at jerntæppet var faldet, og da vi opfattede det som en festdag uden sammenligning, havde vi sat flaget. Og vores gæster reagerede på det, og vi måtte forklare dem, at det ikke var for at markere vores danskhed over for dem, men kun for at vise glæde - sådan kan man jo komme til at dumme sige uden at ville.

 Dejligt at også vores børn bliver vænnet til at bruge flaget. Jeg har et meget flot billede i tankerne, barndom, ude at sejle, hækflaget på vores skib, mens vi sejler af sted med skibsungen på slæb, så bliver det ikke bedre. Hvor mon det billede er henne?