25-04-2015

Nye butikker i Nakskov

Vi har fået ny nabo og ny genbo, og "vi" er Fair Trade butikken i Nakskov, hvor jeg lægger nogle frivillige og ulønnede arbejdstimer hver uge.

Der er ganske rigtigt tomme butikker rundt om os, og det er ikke noget sjovt syn. Men skråt over for os har vi en dejlig blomsterhandel, de handler også med brugte møbler og andre ting, et stort vægkort fra en skole fx har de til salg. Og kaffe, dejlig kaffe. Sådan må det være, flere funktioner i samme butik. Og nu har vi så fået en ny nabo nede i Fruegade, en fotograf, som har indrettet studie i butikken ved siden af os. Og som om det ikke var nok, har de også indrettet en afdeling med lingeri, sikkert fordi det passer med deres fotos. Dejligt med liv i nabobutikken.

Og nu har vi også fået en genbobutik. På hjørnet overfor er der åbnet en butik med antikviteter, bedre genbrug og malerier, gammelt legetøj fx de skønneste gamle dukker og dukkevogne.  Som indehaveren sagde, de kunne lige så godt prøve, om det kunne gå.

Det er super med liv i butikkerne rundt om os - nu mangler vi så bare, at nogen kan bruge butikken i Wiboltts gård, men det er nok ikke realistisk med den urealistisk høje husleje, som der efter sigende forlanges (Hvilket jo ikke virker befordrende på handelslivet i byen).

PS Sidste nyt: Fra i morgen den 30. april sker der noget i den store genbobutik, Søndergade nr. 16, der skal være kunstperformance, lavet af nogle gymnasieelever og kunstneren Al Masson. Det vises frem om eftermiddagen, og efterfølgende kan man se deres udstilling i lokalerne i hvert fald til og med byfesten næste lørdag.