20-04-2015

Plads til alle

Denne tekst kan også ses som et indlæg i dagens lovestorm!

Plads til alle

Måske denne historie kunne foregå mange steder, men den foregår og foregik i hvert fald her, i Nakskov og på Lolland-Falster i det hele taget.

I dag var jeg i Nakskov, som jeg jævnligt er, for at handle, for at arbejde eller med andre ærinder. I Søndergade ”fulgtes” jeg et stykke af vejen med en yngre mand, som jeg selvfølgelig kender af udseende. Han taler højt, gør måske ufrivilligt opmærksom på sig selv, går lidt ind i nogle af forretninger og snakker med dem, de kender ham alle sammen! Jamen, det er da en selvfølge, at han er velkommen, han gør jo ikke en kat fortræd, men vil bare snakke lidt.

Så tænkte jeg på, at det var der jo egentlig ikke noget nyt i. Da vi flyttede til Vestlolland for over 40 år siden,boede her en del mennesker, som havde en god tilværelse, selvom de ikke fulgte det officielle spor, som vi andre gjorde – og ikke mindst kunne! Vi havde en nabo, hvis job det var at samle flasker på Sukkerfabrikkens område. Det vidste de ansatte der, så de var ikke så ivrige med at samle deres tomme flasker op, for V. kom jo forbi og ryddede op.

Han var kun et eksempel, der var plads til afvigelser dengang, som jeg også mener, der stadig er. Og også havde været i vores barndom i 50erne, både på landet og i byen. Vi kendte fx en”buddreng”, som kørte med varer for et firma i byen. Han var meget speciel, på fornavn med alle – og accepteret af alle. Og på landet, hvor noget af vores familie boede, var der også særlinge, som havde deres plads, og som folk holdt øje med og hjalp hvis det blev nødvendigt.

Igen, det er muligt at det er det samme overalt, men det er da et af goderne ved vores område, at der er plads til forskelligheder.