01-04-2012

Jeg vælger mig april

Palmesøndag og den 1. april, så kommer både påskeugen og foråret, hvis det altså kan kaldes forår med den kulde. Det er også i dag, hvor min Far havde fødselsdag, og hvor vi tit plukkede anemoner i skoven og havde med hen til ham til hans fødselsdag, da han ikke længere selv kunne komme ud og omkring, og jeg kunne så ikke helt stå for at plukke en lille beskeden buket til mig selv. De stod bare og lyste så fint i skovbunden henne omkring Maribo.

Men det er altså også palmesøndag, så jeg måtte også omkring bageren nede ved runddelen for at købe palmekager med hjem til kaffen. Der var enormt mange kunder, så jeg måtte vente noget tid, men kunne så iagttage, hvem det var, der købte disse traditionelle Nykøbing-kager, og jo, det var da alle sammen nogen i min alder eller ældre... Så de har også nok været vant til at skulle have palmekager denne søndag.

Digtet om april er skrevet af Bjørnstjerne Bjørnson. Det er nok et af de første digte, hvor jeg kunne huske nogle linjer udenaf. Det var nemlig de vers, som vores dejlige lærerinde fru Eggert Hansen skrev i alle vores poesibøger med sin sjove, kringlede skrift.

 Jeg vælger mig april!
i den det gamle falder,
i den det ny får fæste.
Det volder lidt rabalder,
dog fred er ej det bedste,
men at man noget vil!

Jeg vælger mig april,
fordi den stormer, fejer,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner ejer,
fordi den kræfter vælter,
i den bli'r somren til!