20-11-2014

Bykunst

Nakskovs bychef, Niels Halm, har fået en god ide, kunst i byen, og kunstneren John Kørner er indforskrevet til at komme med gode ideer og udføre (nogle af) kunstværkerne. En af de første ideer kunne man læse om i Extra Posten forleden, der skal laves en figur forestillende Cornelins på cykel et sted i Nakskov. For os, der har boet her længe, synes det som en god ide, men jeg skal love for at det har skabt et stormvejr på facebook, folk brokker dig over både ideen, kunstneren og motivet! Hm, jeg tror nu ellers det kunne blive et godt indslag i gadelivet! 

Ide til turistchefen:

Vi har rigtig mange statuer og andre kunstværker i bybilledet i Nakskov. Lav en app, som vores turister kan følge i en rute rundt i byen, som kan give en god oplevelse af byen krydret med lidt historie.

Og så en lille Cornelins-historie:

Da vores ældste var en lille pige, mødte vi Cornelins på sin cykel et sted i Nygade. Jeg prøvede lidt diskret at gøre pigen opmærksom på manden, det var jo ikke hver dag, vi så sorte mennesker i Nakskov. Men vores lille pige havde interessen et helt andet sted og sagde højt: "Ja, Mor, se, manden har hat på!"  Så endnu en opfordring til bychef-kunstgruppen, I skal huske at udstyre Cornelins-cyklisten med HAT!