12-11-2014

En handel alle taber på

Når jeg passer mine vagter i vores Fair Trade butik, oplever jeg mange positive mennesker, også mange turister, som vi sætter stor pris på, ikke kun pga deres handler, men også fordi vi bilder os ind, at vi kan være med til at give et billede af Nakskov som en venlig by. 

Men dette billede krakelerede lidt sidst jeg var i butikken. Turistsæsonen er ellers løbet ud, men denne dag kom tre mennesker, et ungt par og en lidt ældre dame, briter var de helt tydeligt. Meget positive over for varerne og tankerne bag Fair Trade handelen. Den unge pige kunne bruge mange af tingene, men bestemte sig så til en dug, som hun så ønskede at betale for. Og nu kom så problemet, de havde ingen former for kontanter, danske kroner, euro eller pund, kun et creditcard - som vores system ikke kan tage. Jeg måtte undskylde og beklage, men lige meget hjalp det. Der blev ingen handel, det er selvfølgelig ærgerligt, men det mest ærgerlige er nu, at de tre mennesker gik med et negativt indtryk af os som handelsfolk i byen. 

Jeg ærgrer mig stadig! 

PS Jeg ved godt, at vores Dankortterminal kan indrettes til udenlandske credotcards, men det ville blive en stor post for os, som hele tiden skal tænke i overskud for at kunne blive ved med at indkøbe Fair Trade varer.