27-11-2011

Advent

Advent, første søndag i advent. Så begynder den gode tid op til jul, dvs. vores begynder som regel længe før, fordi der skal skoves juletræer, klippes gran osv. Desuden har jeg i år både lavet kalemderpakker og strikket nisser til børnebørnene, så det sætter selvfølgelig sit præg på huset.  Men når vi kommer til føste søndag i advent, så er det helt i orden at begynde at jule inde i og uden for huset.

Adventskransen binder jeg selv, andet ville være lidt fjollet, når nu vi har det fine gran. Og første adventssøndag skal vi også have æbleskiver, som vi plejer.

Til adventstiden er der forskellige sange eller salmer tilknyttet, men hos os har en bestemt sang en særlig plads, nemlig "Så tænder vi et lys i kvæld" .

For mange år siden, da vi stadig arbejdede på den lille landsbyskole, havde jeg to små klasser, en 1. og en 2. klasse, i kristendom. I de to klasser sad også vores egne to "små". I lærervejledningen til kristendomsbogen var tekst og noder til denne skrevet af Daniel Hellden i 1964. Den lærte jeg så mig selv for senere at kunne synge den med børnene. Og selvfølgelig havde vi en lille adventskrans som vi tændte i timerne. Nu har Lene Siel indsunget den på en juleplade, så kan man nyde den, som den skal lyde.