26-09-2014

Azorerne

Så er vi hjemme igen efter en dejlig sensommerferie på Sao Miguel, som er den største ø i Azorerne. Hvordan fandt vi dog på at tage derud, halvvejs til Amerika, som det kunne se ud, når man nærstuderede et atlas? Ja, øer hører så absolut til vores yndlingsferiesteder, og her var der mange lovende ting til sådan er lille ferieuge. Da vi så havde bestilt, fik vi alligevel lidt betænkeligheder pga udsigten til det regnfulde klima; regnfrakker og sweater blev skrevet på pakkelisterne, og vi hjalp hinanden med at nedjustere forventningerne. Men alle disse bekymringer blev i den grad gjort til skamme, vejret har været så flot, sol og varme og kun et par enkelte regnbyger, som kun varede kort, og som kunne vise os, hvorfor øen er det rene paradis, grønt overalt og så frodigt, både i fri natur og i dyrkede områder. Hele øen er dækket af blå hortensia, som vokser i vejkanten som mælkebøtter. Og der er teplantager på øen, endda med den dejligste grønne te som en del af produktionen (Vi fyldte kufferten til hjemturen og nød teen hele ugen). Vi har oplevet så meget, at der kunne blive til flere artikler. Men vi var også så heldige, at "vores" lejlighed lå med udsigt over havneindløbet og det yderste af havnen, og når det så er sådan en travl havn, ja, så var var der underholdning fra tidlig morgen til sen aften, når vi var "hjemme" og nød ferien i solen på terrassen! 

Den sidste gode oplevelse ved øen, var befolkningen, som virkede så  venlige og interesserede og gode til engelsk og rolige, selv i en voldsomt stresset situation, hvor dele af byen blev lukket pga brand og hvor betjentene styrede forløbet med små vink og håndbevægelser, stille og roligt. Og hvis man spurgte om vej eller oplysninger, var alle så venlige. 

Vi stjal blomsterløg med hjem, langs alle vejkanter vokser flotte, ranke pinkfarvede løgblomster, sådan lidt amaryllisagtige, og der kom så et par løg af dem med hjem. Så må vi se, om de vil vokse her. Det ville i hvert fald være en super-souvenir til at minde os om den gode ferie, vi har haft.

Billedet viser udsigten fra vores store altan, der er et krydstogtskib på vej ind i havnen. Flere billeder under foto.