14-08-2014

"Unge ser ned på dårlige stavere"

Sådan stod der at læse på forsiden af Politiken i går. Og historien er, at de unge mobber hinanden, hvis der er gal med retstavningen på de sociale medier. Mange af dem, der lufter deres tanker og oplevelser, er jo unge, som før i tiden måske slet ikke brød sig om at skrive, og som gør det nu, men som altså ikke har fået helt styr på det der med stumme bogstaver og konsonantfordoblinger, der er brugt som eksempler i artiklen. Det er super godt, at de overhovedet skriver, men måske også positivt, at de unge selv tvinger en større korrekthed frem hos hinanden. Bare de husker, at der er altså nogen, som virkelig har svært ved det, og som ikke bare lige kan ryste 12-taller ud af diktaterne. Blandt de lidt mere voksne er der også mange med problemer - eller de har måske ikke problemer, de er nok ikke klar over deres egne mangler, men stave- og sprogfejl fylder ret meget. Men igen, det er altså vigtigt at folk gerne vil skrive, det giver da også træning og erfaring, ikke? 

Men sjovt at tænke sig, at dansklærerens job i nogen grad overtages af kammeraterne: "Lær nu nogle ordentlige staveregler!"

 PS: Der findes en gruppe på Facebook, som hedder: "Jeg dømmer dig når du staver forkert". Måske hænger det sammen med overskriften i avisen?