21-10-2013

Efterårsferie

De to foregående små indlæg er skrevet henholdvis på vej sydpå og nordpå i et fly over Europa. Tænk at sidde der i den højde og bare bruge IPaden, som om man sad derhjemme (ja, altså, her er der faktisk ikke altid så god dækning!)

Vi har ellers aldrig taget på efterårsferie på nær en enkelt gang for mange år siden i sommerhus ved Vesterhavet i regn og rusk, det blev en god ferie. Men nu har vi altså været på en uges ferie sydpå, nærmere betegnet en sejltur på Middelhavet, som bragte os til Rom, Sicilien, Athen, Tyrkiet og Kreta I solskin og magsvejr, hvor vi  undervejs fra sted til sted kunne sidde på "balkonen" og nyde udsigten til klippeøer eller vulkanøer eller en flok delfiner, som fulgtes med skibet.

Det har også været blæsevejr undervejs, vindstyrke 10 en nat igennem, og nogle timer, hvor vi lå underdrejet ved kysten i Tyrkiet uden at kunne komme til kaj.Men så vidste vi jo, at vi var ude at sejle og ikke bare opholdt os i en stort hotel på vandet.

Det var vild, vld luksus og en helt anden form for ferie, end det vi normalt vælger, men vi kunne godt klare det, altså...

En formiddag sad jeg og talte med en af de mange, mange amerikanere om bord, og damen spurgte mig om, hvad jeg havde syntes bedst om. Og det er der overhovedet ikke tvivl om for mig, for at besøge Akropolis i Athen var en gammel drøm, faktisk helt tilbage til gymnasiet, hvor vores oldævl- og kunsthistorielæreres begejstring smittede af på os. Vi kunne kunsthistoriebogen udenad, kunne recitere bestemte passager af Illiaden, kunne de forskellige historier om hvad Odysseus kom ud for. Og så skulle det være nu på denne tur, at jeg skulle have min drøm om at se Akropolis opfyldt. Og det var vildt, første glimt fik jeg på busturen ind igennem Athen, hvor man pludselig så Parthenon trone frem højt over byen i et hurtigt kig mellem nogle boligblokke. Og efter at have "erobret" højen (der var tusindvis af turister), stod jeg så der mellem de gamle søjler, som så præcis ud som mine billeder i hovedet. Og jeg fik mine billeder med hjem, som jeg så kan studere efterfølgende, bla dette billede af Erectaion, som det lykkedes at få uden en masse turister foran.

Det var en vild oplevelse endelig at se Akropolis!