22-09-2013

Spontanitet

Alt for damerne har i samarbejde med voresbørn.dk undersøgt, hvad de unge savner mest fra før de blev forældre, og på førstepladsen lå spontanitet. Altså det at kunne foretage sig nogle ting, som man bare lige får lyst til uden tanke på at hente børn, køre til gymnastik eller hvad det nu kan være.

Jamen hold da op, hvor bliver man også bundet, når man bor flere sammen, og det gælder vel både unge og gamle, og hvad så? Det må da være det, der er vigtigst, at give til fællesskabet og få tingene til at køre i hverdagen. Og så skal der planlægning til og aftaler til højre og venstre og adskillige plan-b'er for at klare det.

Men ved nærmere eftertanke, så er det noget af det, der er så dejligt ved at blive "arbejdsfri" igen. Nu kan vi jo igen gøre det, vi får lyst til. Selvfølgelig skal vi da tage de behørige hensyn til hinanden, men altså vi kan jo gøre nogenlunde, som vi har lyst til, og også gøre det uden så forfærdelig mange overvejelser og planlægninger. Og det har vel nok været dejligt at få denne frihed igen, efter et langt arbejdsliv, hvor vi har hængt i en klokkestreng dagen lang, og absolut ikke har haft plads til spontanitet.

 

Ps: Jeg ved godt, at vi indtil for nylig skulle stave ordet anderledes, men nu er det sådan her...