01-11-2011

Brev

Jeg har sendt et brev til mit ældste barnebarn i dag. Sådan et rigtig gammeldags et, skrevet i hånden og lagt i en kuvert med adressen på, som den flinke postmand fra Postdanmark nu skal finde frem til. Drengen er kun lige knap tre år, men kan allerede "læse", at brevet er fra Mormor, idet jeg tegner på bagsiden sådan en SØD-TØS-agtig måde at skrive Mormor på, O'et i midten er erstattet af et Smiley-klistermærke, og det er vel grundlæggende det, han kan genkende. Vi har hørt ham sige, når han ser en Smiley andetsteds, at det står Mormors navn.
Jeg håber, at børnebørnene vil synes, det er dejligt at få et brev. De skal også nok få mails og opkald på Skype med et aktivt webcam, men et gammeldags brev af papir, der skal sprættes op, og hvor kan skal overraskes af indholdet, det synes jeg er værd at holde fast i.
Fornylig var drengen syg af skoldkopper (de havde ikke brug for bedste-pasning i denne omgang, idet Far stadig har orlov med lillesøster). Og min første tanke var at sende et brev til drengen.
Min Mormor sendte altid breve til mig, når jeg lå i sengen. Og det var en fest, når brevet eller pakken skulle åbnes, for hvad havde min Mormor nu fundet på? Og det var faktisk som regel "kun" en slikkepind (deres lille købmand havde de mest vidunderlige karamel-chokolade-slikkepinde) eller et ark glansbilleder, men ikke desto mindre var det en fest og en dejlig tanke, at min Mormor havde skrevet et brev, været til købmand for at finde lidt lækkert, pakket det ned, været på posthuset med brevet eller pakken, som dernæst havde været et par dage undervejs, inden jeg så kunne få lov til at åbne den. FRYD!
Nå, men drengen var syg af skoldkopper, og jeg skrev selvfølgelig hurtigt et brev til ham og fandt et ark med glansbilleder med Rasmus Klump og fik sendt et "syge-brev" til drengen. Jeg skriver som regel et kort, jeg har en kasse med kort, hvor jeg altid kan finde et eller andet sjovt at sende til ham. For nylig var vi en tur i Malmø, hvor jeg købte nogle kort med illustrationer fra mange af de kendte (også af drengen) svenske børnebøger.
Og drengen blev glad for brevet. Og når hans Mor har læst det for ham, kan han selv sidde med det og "læse" det med oplæsningsstemme.