22-03-2013

Sangdag

I dag er det Skolernes Sangdag, en dag hvor alle landets skoler synger på samme tid. Fantastisk ide! Og det burde de selvfølgelig hver dag, men det er i hvert fald dejligt at sætte sang på programmet og lukke vinduerne op og synge af fuld hals og forestille sig at naboskolen kan høre, hvad der kommer ud! (Nå, nu er der jo blevet lidt langt mellem skolerne...).

 

 

Sangene som skal synges på samme tid over hele landet i dag:

- I østen stiger solen op - Plant et træ - Anemonesangen - Den blå anemone - Gi mig en knuser - Under stjernerne på himlen - Min første autograf - Jutlandia

 

Man kan høre sangene på:

 http://www.dr.dk/Undervisning/Syngelyst/SkolernesSangdag/2013/20121206115435.htm

For nogle år siden fik alle skolerne kasser med sangbøger forærende, "Ringe i vandet" hedder de, og flere af sangene findes i disse bøger. Da vi fik bøgerne på skolen, tog jeg kassen med på lærerværelset om fredagen, og så indførte vi fredagssang, hvor vi valgte en eller to sange ud og sang dem til vores fredagsbollemåltid, bla Anemoesangen, som skal synges i dag. Og ofte gik vi smånynnende op til de næste timer, hvor der selvfølgelig også blev sunget, i al fald i nogle klasser.

Vores børn havde en vildt god musiklærer, da de var små. Vi sang morgensang på skolen med alle lærere og børn forsamlet i forhallen, og det var her mange af de gode gamle sange blev præsenteret for børnene, bla "Gråvejr. Hundekoldt", som jeg lagde på i går. Men et andet stort nummer var "Det lyder som et eventyr". Vi havde Højskolesangbøger og andre sangbøger, som blev delt ud hver morgen, så børnene havde teksten at kigge i, men mange sange lærte de jo udenad efterhånden. Jeg tror, det lægger en god bund i børnene ved at synge, alle de gamle og nye sange til de små og så sangskatten, når de bliver større. Jeg kan jo også se de små nu, hvor stor en sprogstøtte sangene er. De kan synge, før de kan tale, også understøtet af fagter.

På nettet ligger en meget fin brochure om at synge med børn:

http://www.dr.dk/Undervisning/Syngelyst/SkolernesSangdag/Inspiration%20til%20skolelever/20100308175046.htm

 

Ramasjang.sender i dag direkte fra Skolernes Sangdag fra kl. 10-10.40, hvor fællessangen foregår.