Tanker fra Mormor-Farmor-Huset

21-05-2018

Forår med små iysegrønne skud på grangrenene, og sidste gang det lyser lækkert-lysegrønt over det hele, for lige ved siden af er der nyplantet flere tusinde små æbletræer, som i løbet af et par år skal danne grundlag for en høst af økologiske æbletræer  - 

19-05-2018

Jeg kan stadig plukke en blå buket i haven, selvom vi efterhånden har sløjfet det meste af staudebedet, hvor der stod rigtig mange blå blomster. Mange af dem er så flyttet over i paradisbedet. Men her er altså en lille pinsebuket til bordet. 

09-05-2018
09-05-2018

Jordbærplanterne blomstrer, både dem der overlevede i drivhus og dem der har stået i krukkerne vinteren over. Mens vi venter på vores egne bær, nyder vi så de gode drivhusbær henne fra Sørip! Uhm! 

25-04-2018

På vores tur nordpå i går, så vi et mylder af anemoner i skovene langs vejen. Og selvfølgelig er de allersmukkest lige netop der! Men der blev alligevel lusket bare en lille buket med hjem til spisebordet, så fine og sarte står de jo kun et par dage. Men det kunne ikke ses, at jeg havde plukket dem...

Et af vores børnebørn havde været i skoven med sin Mor i weekenden, og hun havde genopfrisket Ronja Røverdatters Anemonesang. Jeg lægger lige teksten ind. Lyt på Youtube. 

1.
Dagen er så fuld af anemoner -
fuglefløjt og farvespil i lyse kroner.
Natten fuld af farlige dæmoner,
Spøgefugle, troldemænd og heksekoner.
Åh anemoner - dækker hele jorden li ´som sne.
Åh anemoner - snart får jeg vel sommeren at se?

2.
Dagen er så travl for de forfløjne,
alle de forpjuskede og næsten nøgne.
Natten er så fuld af gule øjne,
der i mørket, der på himlen, alle vegne.
Åh anemoner - lad mig sove i den hvide seng.
Åh anemoner - under stjerner i en blomstereng.
Anemonesangen (Fra Ronja Røverdatter)
(Tekst og musik: Sebastian 1991)