Tanker fra Mormor-Farmor-Huset

15-10-2017

Blomst kan det vel dårligt kaldes, men plante så! Dejlige, store palmer lige uden for vores altan, som var dejlig solbeskinnet i de gode timer midt på dagen. En dejlig uges ekstra ferie på Sardinien  i sidste uge. Sardinien er ikke det sted, man hører nævnt mest, når folk fortæller, hvor de skal hen på ferie. Men altså, det er synd, der er så flot, så mange ting at se på, natur og historier og hyggelige småbyer med masser af cafeer, de mest fantastiske strande (for vores vedkommende lige over for hotellet) og lækker mad (det er jo Italien). Vi opholdt os overvejende i det nordvestlige hjørne af øen og lavede udflugter der, men der er masser af andre muligheder og derfor også stof til flere ferier! Og selv om der lukkes ned mange steder i slutningen af oktober, kan man altså være heldig, som vi var, at få en uges ekstra sol og varme. 

29-09-2017

I år er de ekstra flotte alle vores sommerasters. Jeg har altid meget glæde af disse "farfarblomster" (det var min Farfars yndlingsblomst, tror jeg, i al fald havde han haven fyldt med dem), men det er som om, de er ekstra kraftige i år. Og varer ved, der er masser af knopper i dem endnu, så gælder det bare om at få nogle flotte buketter ind, som fx denne på dagens morgenbord.

19-09-2017

Først bliver jeg vred - så ærgerlig, ked af det - og så vred igen! Min avis har en hel side om, at piger dropper læsning til fordel for at chatte! Og nu kører samme historie i radioen! Jamen altså, det er da en katastrofe, pigerne kommer til at lide voldsomt under det: dårligere til at læse, uvidenhed, dårligt sprog, begrænset verden, fortsæt selv listen. 

Men øjeblikkeligt tænker jeg selvfølgelig på nedskæringerne på skolebibliotekerne og uddannede skolebibliotekarer, og i øvrigt den almindelige nedvurdering af skolebibliotekarernes rolle. Nej, en "almindelig" lærer, uanset hvor fagligt dygtig vedkommende er, KAN ikke bare puttes ind på SKB en time eller to for at kitte skemaet sammen. Der skal engagerede, dygtige, uddannede skolebibliotekarer til, og de skal stå med bøgerne i hånden og formidle, åbne bøgerne for børnene, her pigerne, så får de dem også til at læse! En god dansklærer kan også gøre sit, men hun har jo nok af forberedelse i den almindelige undervisning, hvor det er skolebibliotekarernes opgave at læse og sætte sig ind i de nye bøger og så altså formidle dem. Giv flere timer til den afdeling, så vil det ikke være svært for pigerne at finde gode bøger, og så kan de komme i gang med at læse igen.  

17-09-2017

I dag var det rigtigt septembervejr, varmt, solrigt og med høj, blå himmel! Men længere nordpå og østpå har det været uvejr, bare heldigvis ikke her. Og der er dele af haven, der kan nydes og har overlevet stormen forleden dag, fx paradistræet. Ikke helt så mange æbler som sidste år, men store, flotte, røde æbler! 

11-09-2017

Sofie blev født en dejlig solskinsdag, og hendes første hele dag var det også det dejligste solskinsvejr.Og nu blev hun så døbt, også på en dag med det flotteste solskinsvejr, ind imellem alle disse forblæste efterårsdage.

Barnedåb i Blovstrød kirke, med Gudmor og faddere og hele familien til stede. Stor dag! Man skulle tro, at det efterhånden blev en "vane" med disse begivenheder, men jeg synes nærmest det bliver større og større, tænk endnu et lille barn og nu omgivet af en flok søskende og fætre og kusiner. Men ellers foregår det vel nogenlunde som de andre gange med gudstjeste med det søde dåbsbarn iført alle de rituelle tøjstykker, dåbskjole fra Mors familie og dåbskyse fra Fars familie. Og efterfølgende fest i sognegården med lækker mad og taler og sange og fri leg.

Det var en rigtig god festdag!