Feriekollage

Nu da barnebarnets ferie er slut, har jeg lavet en fotokollage med et lille udpluk af det, vi har lavet sammen, mens han har været her. Derefter har jeg printet siden ud i A4 og lamineret den. Så nu kan Simon få en billeddagbog fra sin ferie på Lolland med hjem.

Mormors lille hjælper

Jeg laver små fotobøger til børnebørnene, når jeg har besøgt dem. Den sidste jeg har lavet er denne, som blev til over et par dage, hvor jeg passede drengen, fordi han ikke måtte komme i vuggestue pga. en smitsom maveinfektion.
Jeg laver siderne i Power Point og printer dem, laminerer dem og samler dem i ryggen med et bånd. De er jo ikke beregnet til at skulle holde evigt, bl. a. også fordi de mindste af børnene ikke husker så langt tilbage.

Men PowerPoint præsentationen kan jo også bare nydes som den er på skærmen!

Eller man kan lave en billedbog på denne hjemmeside, se denne. Tegneserieboblerne er lavet på programmet PhotoScape, som kan downloades gratis fra nettet.

Feriedagbog

Når vores ældste barnebarn er her på "ferie" uden Mor og Far, så vil de selvfølgelig gerne høre lidt om, hvad han har oplevet hos os. Men et lille barn på 2-3 år har måske lidt svært ved at holde styr på alle de småting, der sker på sådan en wekend. derfor fandt jeg på at lave en billeddagbog, som han kunne tage med hjem. Så brugte hans Far og Mor tid på at sidde sammen med ham og  kigge og snakke billederne igennem, og derved kunne de få alle småhistorierne fra Mormor og Morfars Hus.
Kollagen kan laves i programmet Picasa, som kan downloades gratis. Her kan man oplaode billeder på nettet, og i øvrigt gemme sine billeder.