Bytte brugte bøger

Arnold Busck på Købmagergade har fået en genial ide. De vil oprette en reol med brugte bøger, hvor man så kan komme ind med sin brugte=læste bog, sætte den fra sig, og gratis tage en af de andre med hjem i stedet. Men for at få gang i den gode ide, havde de et specielt tilbud i sidste uge (sammenfaldende med Danmark læser-kampagnen), man kunne komme forbi med den brugte bog, som man vil give til formålet. Til gengæld kunne man så købe en spritny helt efter eget valg til halv pris! Se det var da noget af et tilbud! Så jeg skyndte mig at hente en bog, jeg sagtens kunne undvære, og så byttede jeg den til Louis Jensens børnebog Tork og Hest - den store blyant.  Den koster ellers 320 kr (hvilket er uhørt dyrt for en børnebog), var på tilbud til 250, og så fik jeg den altså til 125!

Æselører

Æselører er ikke af det gode,  men ikke desto mindre er det titlen på en supergod hjemmeside med anbefalinger af børne- og ungdomslitteratur. Den indeholder anmeldelser og andre ting knyttet til bøgerne, bla en del bogtrailere, genialt som madding for de unge ved valg af bøger. Prøv fx at se traileren til Sanne Munks nye bog "Dig og mig ved daggry", så bliver man da fanget ind. 

Siden er meget inspirerede!
Siden laves af Rikke Dyrhave, som er lærer og forfatter til forskellige småbøger til de første læsere. 
Www.æseløre.dk
 

De nye børnebøger skræmmer forældrene væk

Sådan stod der i overskriften til en artikel fra Kristelig Dagblad. Og så gik forklaringen på, at forældrene helst ville købe de børnebøger, de i forvejen kendte, og at temaerne i de nyere bøger skræmmer, fx døden som  "And, Tulian og Døden".
Hold da op et ansvar de har hos boghandleren for at få solgt ordentlige nye bøger til forældre og bedsteforældre. Men det kræver jo lidt arbejde af de ansatte, de skal nemlig LÆSE bøgerne for at kunne lokke folk til at prøve dem. Det gør (eller bør) skolebibliotekarer og børnebibliotekarer, og de kan så bedre formidle de nye bøger, men også her skal de til forældrene, så måske skal det bare være et fast indslag til forældremøder både i skolen og i børneinstitutionerne, at der i al fald er en udstilling af nye bøger, så kan forældrene blive opfordret til at prøve noget nyt, og måske er der et andet forældrepar, som har læst bogen, og som kan anbefale den - hvis der altså ikke er en biblioteker til stede ved mødet.

Hvordan kan du skaffe de gode bøger?

Når du skal skaffe bøger til dine børnebørn, så kan du selvfølgelig gå ind i en boghandel og lade dig inspirere eller vejlede, men jeg synes ikke udvalget er så stort. De har mest de sikre træffere, altså de børger, som de ved de kan sælge, Astrid Lindgren, Ole Lund Kiekegaard, H. C. Andersen. Mange boghandlere er ikke gode til at vejlede i de nye og spændende og anderledes bøger, der hvor både barnet og vi selv kunne få en anderledes læseoplevelse. For nylig købte jeg et par Vitellobøger i Rema, også dem havde vi betalt meget mere for fra starten, men bøgerne er supergode, også til piger.
Prøv at gøre det til en vane at kigge tilbudskasserne igennem i fx Netto og Rema. Jeg plejer at sige, at de ikke ved, hvad de sælger; det er jo også lige meget, når bare man kan få et godt tilbud - og det kan man. Sidste år købte jeg kvalitetsbøger til de 7 børn, vi havde til julefest 4. juledag. Bøger som jeg har været med til at indkøbe til mit skolebibliotek til helt andre priser, end de 20-50 kr jeg gav for dem nu.
Hvis man har en bestemt titel, som man meget gerne vil skaffe til sit barnebarn, så prøv at kigge på adlibris.dk. De sender uden porto, hvilket jo gør det mere rimeligt.