13-12-2012

Luciadag

Kære alle sammen. Luciadag med lys og sang, håber I har set og hørt nogle flotte lys og sange,i børnehaven eller andre steder. Jeg ved, at jeg har fortalt jer det før, men jeg var også med til at "gå Luciaoptog" engang for længe, længe siden på skolen, og det var igen vores gode klasselærer, der stod for det. Kjolerne havde de på skolen i en bestemt størrelse, så de passede til jeg tror det var 5. klasse, og da der var 5 parallelklasser med 28 elever i hver var der mange at tage af. Og vi sang Luciasangen på italiensk, der var åbenbart ikke danske oevrsættelser i brug på det tidspunkt, det har været i starten af 60'erne. Vi stillede op i redskabsrummet bag gymnastiksalen, og så gik vi op gennem salen, som var fyldt med skolekammerater, og der var af gode grunde flere forestillinger.

Men det var nu også sjovt, da pigerne gik Lucia med spejderne, der har vi også nogle flotte oplevelser, bl.a. når I var på plejehjemmet og sang for alle de gamle.

Og så er det jo lige i dag, at vi fik et nyt eventyr om et lys, et tingseventyr skrevet af H. C. Andersen da han var en skoledreng. "Tællelyset" hedder det, og det slutter sådan:

"-og viist, at det var et rigtigt Lys,

som lyste længe til Glæde for sig selv og dets Medskabninger"

Lyt til eventyret:

http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2012/12/13/082546.htm

 

 

"