Decemberbreve 2012

05-01-2013

Kære alle sammen!

Nu er julen definitivt forbi for denne gang, og hvilken jul - den vil vi sent glemme, er jeg sikker på. I aften har vi tændt vores helligtrekongerslys, som vi plejer, og når det er brændt ned, er julen slut. Vi har mange gode minder om mange gode "juler", og denne bliver en del af denne fortælling, er jeg sikker på.

02-01-2013

Vi har en god tradition her hos os, nemlig en familiekomsammen 4. Juledag. Vi begyndte på det for snart mange år siden, i starten var vi ikke så mange, men nu er vi - hvis alle kommer - over 20. I år var vi 16 omkring vores spisebord, unge, gamle og børn imellem hinanden. Vi får et par timers snak, lidt kaffe og mad og så holder vi familiekontakten ved lige, så også de små vokser op med historier om familien bagud og lærer hinanden at kende. Børnene får som regel hver en gave af os, som ligger under vores juletræ, når de kommer. Da de var små, var det første de kiggede efter disse pakker. Og med min baggrund i bøgernes verden er det ofte bøger, der er i pakkerne. I år havde jeg blandt andet indkøbt Hobbitten og Vildheksen, og de blev som billedet viser, taget i brug med det samme. En god dag, en god tradition, som vi håber, vi kan fortsætte med længe endnu. 

26-12-2012

Kære Anne, Søsser, Peter, Alan, Mark, Malthe, Simon, Alberte, Sarah og Søren!

I skal alle have tak for en dejlig jul, tænk at få lov til at tilbringe julen sammen med jer lige fra de første kom for en uge siden, og til I alle tog af sted i dag miidt på dagen.

Tak for leg og latter

Tak for gaver og godter

Tak for kys og krammere

Tak for sange og snak

Tak for motiver og malerier

Tak for hjælp og hygge

Og ok så - tak for de blinkende lygter...

Det bliver en jul, vi sent vil glemme!

Vi håber, I alle er kommet godt hjem og videre i jeres planer, og vi ses jo alle inden så længe igen. Og så skal vi nok tage de poser med til jer, som vi nu har samlet med alle jeres store og små ting, som på mystisk vis havde forputtet sig rundt om i vores hus Cool.

Kærlig hilsen Mor og Far

 

18-12-2012

Kære alle sammen!

Hold da op hvor jeg glæder mig!

I morgen starter julen rigtig, for da kommer de første julegæster hjem til Ydø.

Jeres nisser er krøbet ned fra loftet og sidder på værelserne og venter på store og små. Og se  nu her, hvad der også er kommet frem! Morfars gamle nissestage! Kan I huske, da han havde den med til os til jul! Han ville jo så gerne lave sådan nogle ting til os, Familie Journalen bragte gamle tegninger til "husflid", som man kaldte det, og denne stage er jo ikke det eneste, han lavede. Men det er så en af de ting, I kan vise frem til børnene og fortælle om Oldefars frembringelser.

Nisserne har stået på loftet i rigtig mange år, uden at komme frem til jul, men nu skulle det være, når alle småungerne kom her til jul. Og se hvad jeg fandt på, så den kan stå tændt, uden at vi skal være nervøse for de små: jeg købte små ellys, som egentlig er beregnet til luciaoptog, de passede på en prik i lyshullerne i stagen, sådan! 

Så nu venter vi bare på, at det bliver i morgen og de næste dage, hvor huset begynder at blive fyldt!

PS: Godt at Peter har strøget ønsket om en hvid jul fra sin ønskeseddel i år, ikke!

 

16-12-2012

Kære alle sammen.

Rigtig god adventssøndag!

Nu kan I vel ikke bruge dagen til at bygge snemænd, men måske til at pynte juletræ? Malthe har jo selv valgt et juletræ ovre på Fejø, men Simon har også et juletræ. Måske kan jeg så få lidt hjælp til at pynte vores juletræ, når I kommer herned til jul?

Jeg er godt i gang med at pakke jeres julegaver ind og sætte gavemærker på. Jeg har kigget godt og grundigt på jeres ønskesedler, nogle af dem var meget lange og andre lidt kortere, men der var rigtig mange gode ønsker fra jer alle sammen. Jeg har fundet en ønskeseddel, som Marie har lavet engang for længe siden. Kan I se, hvad det var hun ønskede sig? Måske det bamsehus, som Marie har skrevet og tegnet på ønskesedlen, er det bamsehus, som jeg havde fundet frem sidste weekend, da Malthe og Alberte besøgte os. Det kan I lege med, når I kommer herned til jul.

Jeg håber, jeres nisser er glade for det nye tøj, selvom Simons må vente til næste uge med at få sit nye tøj på.

Kærlige hilsener fra Mormor