Oplevelser med børnebørnene

30-08-2019

Så står jeg her igen. Stryger efter alle kunstens regler. De fine gamle blonyder og kjolelængder. Vores slægtsdåbskjolen.

Det er syvende gang, jeg klargør kjolen, og bag mig står min Oldemor og min Mormor og min Mor og holder øje med, om jeg nu gør det ordentligt. "Jeg gør mig i hvert fald umage!" må I godt vide...

Jeg har flere gange sagt, at det at få endnu et nyt barnebarn er lige stort hver gang. Det er bare ikke helt rigtigt, for det bliver faktisk større og større for hver gang. Sikke en rigdom, der er blevet os til del. Og sikke en oplevelse, det er og har været, at få lov at få børnene døbt i slægtsdåbskjolen! 

Forleden talte jeg med en ung mor om det der med dåbskjolen, hun ville sådan ønske, at deres familie havde haft sådan en gammel kjole. Men nu havde hun startet sin egen "tråd". Foreløbig var hendes søn blevet døbt i kjolen, og det barn hun venter til januar skulle også døbes i den. Og så skulle der broderes navne i kjolen. Dejligt med unge mennekser, som holder fast i familien og traditionerne.

20-08-2019

Det er stadig august, og dermed sommer på kalenderen. Men skolerne er i gang igen, og feriebørn er nu kun i weekenderne, de store i al fald.

Men det har vel nok været en god sommerperiode, ligesom man kunne ønske sig, med kortere eller længere besøg af alle børnene med og uden de voksne. Vi sluttede af sidste weekend med sidste hold, som var her et par dage. 

Jeg har lagt nogle billeder under foto af feriebørnene! 

15-08-2019

Der har hersket et spændt forventning om dette at fylde 13 - så er man jo teenager. Siger altså Katharina. Og nu er fødselsdagen så endelig kommet. Jo, Katharina er stor, og hun har selv bestemt en del af menuen til familiefødselsdagen - vi skal nemlig have isbar i stedet for lagkage. Så hendes Far (der har restaurant med tilhørende isbar) ankommer med alt udstyret, og så bliver der serveret de lækreste isvafler. Det er en stor succes og passer så godt til denne sommersøndag, som er valgt til Katharinas fødselsdagsfest. Katharina laver selv vafler til os, hun har nemlig trænet hos sin Far, når hun har besøgt ham.

Det bliver en fin eftermiddag for store og små, og ingen savner lagkagerne..

03-08-2019

Sarah er på ferie hos Mormor og Morfar. Det er den sidste uge af skolernes sommerferie, og i den uge falder også Sarahs fødselsdag, og da hun nu er hos os, får vi lov til at fejre hendes fødselsdag sammen med hende og hendes familie. Der har været SÅ mange hemmeligheder i dagene inden fødselsdagen, hvisken og snak om gaver. Så da morgenen endelig kommer, er Sarah så parat. Hun bliver "vækket" med fødselsdagssang, og morgenbordet er dækket med fødselsdagsdug og gaver. Så gælder det om at få hejst flaget, det hører sig til, og det er det flotteste flagvejr hele dagen. Om eftermiddagen slutter vi af med en stor, lækker lagkage pyntet med enhjørninger, en rigtig pigekage. Så kan Sara og hendes familie vende næserne hjemad efter en dejlig ferie og en rigtig god fødselsdag hos Mormor og Morfar.

Tillykke de de 7 år, Sarah'

01-08-2019

Mens Simon og Sarah er på ferie på Ydø, vil de og deres Mor gerne lave en lille udflugt. Valget falder på krokodillezooen på Falster, selvom der er lidt langt at køre.Det er et godt udflugtsmål. Desværre kørte de ind i noget regnvejr, hvilket også gjorde, at der var rigtig mange mennekser der, men det kunne nu ikke helt ødelægge oplevelsen af alle disse store, uhyggelige (synes Mormor, derfor er vi ikke med). Og da de er kom met hjem igen, får vi alle historierne om, hvad de har oplevet. Flot at sådan et sted kan eksistere, men der er også ildsjæle bag.

Billedet har børnenes Mor taget.