Oplevelser med børnebørnene

22-05-2019

Jeg sidder med forskellige fotos, skal finde et, som kan bruges til at fortælle om Karls hyggebesøg hos os i sidste uge. Der er flere at vælge imellem, alle de ting Karl har gang i, når han er her. Men jeg ender ved det, der er her ved teksten. Sådan en rolig stund i solen på gårdspladsen foran huset sammen med Farmor og Farfar, formiddagskaffe, hvide boller med pålægschokolade og juice og så lidt småsnak. Og ude på marken løber pludselig den hare, som vi har ledt efter siden påske. Der er jo ikke så mange, men i dag sidder der pludselig en og kigger på os. Og Karl brækker et - lille - stykke af pålægschokoladen af og går over for at fodre haren med det. 

Lad bare sådan en stund sidde i hans hoved, den sidder i hvert fald i vores! 

22-04-2019

Så kom feriebarn nr. 2 her i påsken. Simon er stor og vant til at være her, men denne gang havde han ønsket et par dage alene sammen med os. Er det ikke dejligt? Så får vi snakket og fortalt og leget på en helt anden måde, end når hele flokken er her! 

Men Simons favoritbeskæftigelse er at fiske med Morfar, så de når hele fire-fem ture på vandet i løbet af de par dage, Simon er her. Og de fanger fisk, som vi får til aften, og de fanger fisk, som vi steger til påskefrokosten, hvor Sarah og Far og Mor kommer. Simon er god til at sejle, og han er styrmand, når de to søfolk tager ud. Billedet her er taget af vores nabo, der kom forbi i sin kajak.

 

22-04-2019

Karl er på ferie hos Farmor og Farfar. Og da det er påske, bliver noget af legen præget af ÆG! Karl gemmer de æg, som Farmor har pyntet med i haven, og så finder han dem igen. Men påskeharer får han ikke at se! Ja, ikke engang en hare ude på marken får han at se! De gemmer sig nok...

Farfar og Karl laver en lille udflugt, mens Farmor er på fødselsdagsbesøg. Det er en gård, der ligger henne ved Sakskøbing, og hvor der er forskellige dyr. Men det sjoveste er nu at lege med gravkoen og vognen bagved.

Og inden Karl skal hjem, får han sit påskeæg, som er en chokoladehøne, der har lagt små æg, og som ligger på en rede af chokolade. Det er voldsomt med al den chokolade, så da Karl har bidt nogle huller i reden, bruger han den til at fortælle en drabelig historie om nogle mus og myrer og bier, der flytter ind i hullerne! 

Karl er kun tre år, men han er rigtig god til at være feriebarn hos os, så han må gen komme snart igen.

31-03-2019

I dag er det Sofies fødselsdag, kan Sofie næsten synge selv, men hun bliver lidt genert, da vi vækker hende om morgenen, i dag fylder hun 2år og skal have hele familien til frokost og lagkage senere på dagen. Sengen bliver fyldt med flag og gaver, og Sofie er ret god til at pakke gaver ud. Men den sjoveste gave er for stor til at være i sengen, den står inde i stuen og er sådan en haverutsjebane til småbørn. Den bliver taget i brug med det samme.

Da vi har spist morgenmad, har Far og Mor lidt travlt, der kommer jo mange gæster, men heldigvis har Sofie gode legekammerater i de to store.

Så kommer de ellers alle sammen med gaver til den lille store pige, men først skal vi have frokost. Og så skal vi have lagkage og puste lys ud og synge fødselsdagssang endnu en gang. Og SÅ kan Sofie åbne sine gaver.

PS Jeg har "lånt" et billede af Sofies Mor, det er simpelthen det bedste, der blev taget den dag.

31-03-2019

Fra morgenens fejring, Sofie kan selv synge: “Hurra - hurra - hurra!”